Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Provala u odvjetnički ured

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Odvjetnički ured 'Šantić i Štimac' na Strossmayerovom trgu u Karlovcu jučer je provaljeno te je ukraden mobitel i novac. Ukupna materijalna šteta je oko 1200 kuna, objavila je karlovačka Policijska uprava.

Policiji još nije poznat počinitelj, te zbog interesa istrage javnosti nije dostupan podatak je li bilo preturanja ili otuđivanja spisa klijenata Odvjetničkog ureda, kazala je glasnogovornica.

Pročitajte i ovo Dragan Vasiljković Hrvati u Vojvodini ogorčeni Kapetan Dragan otvorio ured u Subotici, uslijedile oštre reakcije: "Ti su procesi snažni i ne nailaze na osudu vladajućih struktura!" Slika nije dostupna Za otmicu u odvjetničkom uredu tri godine zatvora

U isti je ured bilo provaljeno i u travnju 2003. godine, u vrijeme kada je odvjetnik Darko Šantić bio saborski zastupnik i čelnik Županijske organizacije HNS-a. Tada je bilo ukradeno 3250 kuna, te je bilo utvrđeno utvrđeno da je jedini motiv provale bila krađa novca. Sada je Šantić vijećnik Županijske skupštine Karlovačke županije.

Glasnogovornica Tanja Petrić kazala je da je nakon prethodne provale Ured postavio 'neke vidove zaštite koji će pomoći policiji u hvatanju počinitelja' ove krađe, te 'utvrditi jesu li interes počinitelja bila i pismena u uredu'.

Odvjetnik Šantić u telefonskom je razgovoru kazao da spisi nisu dirani. Iste noći bila je provala i u obližnji kiosk poduzeća Tisak, te je vrlo vjerojatno da se radi o istom počinitelju s isključivim motivom stjecanja materijalne koristi, kazao je Šantić.

Policija potvrđuje provalu u Tisak i navodi da je otuđena veća količina slatkiša, upaljača, baterijskih uložaka i duhana, ukupne materijalne štete od 2493 kune.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene