Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Akcijom USKOK-a, Ravnateljstva policije i PU varaždinske pod nazivom 'Kazna' izvršena je kriminalistička obrada nad 17 osoba zbog sumnje u davanje i primanje mita te zloporabe položaja i ovlasti.


Osumnjičeni su u razdoblju od 17. veljače 2008. našle način da se počinitelji težih prometnih prekršaja ne procesuiraju do kraja. To su činili na način da je ženska osoba s varaždinskog područja preko posrednika ili direktno pronalazila osobe koj su počinile teže prometne prekršaje i koje bi, zbog težine prekršaja, većinom gubile vozačku dozvolu na dulje vrijeme. Nakon dogovora, ti prekršaji se u dogovoru s referenticom PU varaždinske koja sprovodi prekršajni postupak, ne bi procesuirali.

Vezani članci Motocikl prometne policije, ilustracija Policajac u centru Zagreba starom forom pokušao podebljati kućni budžet: Pet mu Mažuranića, što ću s vama? Lijekovi, ilustracija USKOK podigao optužnicu protiv liječnika: Za 3500 kuna mita pacijentima propisivao lijekove tvrtke drugookrivljenog

Naime, optužni prijedlozi nisu proslijeđivani prekršajnim sudovima niti su prekršajni nalozi uručivani počiniteljima prekršaja, odnosno, zahtjevi za upis zaštitnih mjera o zabrani upravljanja motornim vozilima nisu proslijeđivani gdje bi trebali biti, izvještava PU varaždinska. Usluga neprocesuiranja prometnih prekršaja stajala je od 2.000 do 5.000 kuna.