Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Kazna'

Za neprocesuiranje prometnih prekršaja tražili od 2.000 do 5.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcijom USKOK-a, Ravnateljstva policije i PU varaždinske pod nazivom 'Kazna' izvršena je kriminalistička obrada nad 17 osoba zbog sumnje u davanje i primanje mita te zloporabe položaja i ovlasti.

Osumnjičeni su u razdoblju od 17. veljače 2008. našle način da se počinitelji težih prometnih prekršaja ne procesuiraju do kraja. To su činili na način da je ženska osoba s varaždinskog područja preko posrednika ili direktno pronalazila osobe koj su počinile teže prometne prekršaje i koje bi, zbog težine prekršaja, većinom gubile vozačku dozvolu na dulje vrijeme. Nakon dogovora, ti prekršaji se u dogovoru s referenticom PU varaždinske koja sprovodi prekršajni postupak, ne bi procesuirali.

Pročitajte i ovo Njemačka vozila Mnoge čudi zašto to čini Mladić ima neobičan hobi: Prijavljuje prekršitelje, a zbog tih kazni već su platili više od 140.000 eura Ilustracija Neodgovorni vozači Oglušili se na zabranu: Policija s autoceste ''skidala'' vozila, dvojica kamionima blokirala staru cestu za Rijeku

Naime, optužni prijedlozi nisu proslijeđivani prekršajnim sudovima niti su prekršajni nalozi uručivani počiniteljima prekršaja, odnosno, zahtjevi za upis zaštitnih mjera o zabrani upravljanja motornim vozilima nisu proslijeđivani gdje bi trebali biti, izvještava PU varaždinska. Usluga neprocesuiranja prometnih prekršaja stajala je od 2.000 do 5.000 kuna.


 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene