Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Akcijom USKOK-a, Ravnateljstva policije i PU varaždinske pod nazivom 'Kazna' izvršena je kriminalistička obrada nad 17 osoba zbog sumnje u davanje i primanje mita te zloporabe položaja i ovlasti.


Osumnjičeni su u razdoblju od 17. veljače 2008. našle način da se počinitelji težih prometnih prekršaja ne procesuiraju do kraja. To su činili na način da je ženska osoba s varaždinskog područja preko posrednika ili direktno pronalazila osobe koj su počinile teže prometne prekršaje i koje bi, zbog težine prekršaja, većinom gubile vozačku dozvolu na dulje vrijeme. Nakon dogovora, ti prekršaji se u dogovoru s referenticom PU varaždinske koja sprovodi prekršajni postupak, ne bi procesuirali.

Vezani članci Zvonko Vrban Prozvani suci predali očitovanja: ''Naravno da ne priznaju da su primili mito, imaju svoje verzije druženja s Mamićem'' Tomislav Zajec, PU krapinsko-zagorska Mladić iz Zagorja postao vlasnik maksimalne prekršajne prometne kazne u Hrvatskoj, a riječi kojima se opravdavao policiji su za rubriku "vjerovali ili ne"

Naime, optužni prijedlozi nisu proslijeđivani prekršajnim sudovima niti su prekršajni nalozi uručivani počiniteljima prekršaja, odnosno, zahtjevi za upis zaštitnih mjera o zabrani upravljanja motornim vozilima nisu proslijeđivani gdje bi trebali biti, izvještava PU varaždinska. Usluga neprocesuiranja prometnih prekršaja stajala je od 2.000 do 5.000 kuna.