Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi mu kazna

FOTO Vukao policajca Porscheom: Htjeli mu oduzeti vozilo, a onda je počela drama

Porsche Panamera kojom je muškarac vukao policajca - 3
Porsche Panamera kojom je muškarac vukao policajca - 3 PU međimurska
Aktualno Galerija Porsche Panamera kojom je muškarac vukao policajca - 3 Porsche Panamera kojom je muškarac vukao policajca - 3 Foto: PU međimurska Porsche Panamera kojom je muškarac vukao policajca - 2 Porsche Panamera kojom je muškarac vukao policajca - 2 Foto: PU međimurska +0 Porsche Panamera kojom je muškarac vukao policajca - 1 Galerija 1/3 >>
Policija je uhitila 45-godišnjaka iz Čakovca koji je prošlog petka izazvao prometnu nesreću, a zatim policajca koji mu je rekao da će mu oduzeti auto vukao nekoliko metara.

Međimurska policija objavila je kako je uhićen muškarac koji je prošli petak Porsche Panamerom vukao policajca nekoliko metara, nakon čega je on pao i završio u bolnici.

U Ulici Vladimira Nazora u Štefancu 20. siječnja poslijepodne zbog prometne nesreće na teren je izašla očevidna ekipa Postaje prometne policije Čakovec. Nesreću je skrivio 45-godišnjak iz Čakovca.

Policajci su mu rekli da će mu privremeno oduzeti auto. Tražili su ga da preda ključeve, a tad je nastala drama.

"Muškarac je pokrenuo motor vozila. S obzirom na to da je policijski službenik čuo pokretanje motora vozila i zaključio da će muškarac vjerojatno krenuti vozilom, u cilju sprječavanja bijega uhićene osobe uhvatio je 45-godišnjaka rukama za nadlakticu kako bi ga spriječio u namjeri upravljanja vozilom", priopćili su u međimurskoj policiji.

No muškarac je krenuo automobilom dok ga je policijski službenik držao za ruku. Policajca je odvukao nekoliko metara, nakon čega je on pao na kolnik. Prekršitelj se odvezao.

Policajac je poslije zatražio liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec. Utvrđeno je da ima lakše tjelesne ozljede. Vozač je uhićen u ponedjeljak u Sesvetama.

"Zbog počinjenog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi policijski službenici poduzeli su mjere intenzivnog traganja za odbjeglim muškarcem koje je rezultiralo uhićenjem, dok je vozilo pronađeno ranije, u petak 20. siječnja 2023. godine u popodnevnim satima. Vučnom službom prevezeno je u dvorište Policijske uprave međimurske.

Pročitajte i ovo Luka Pešut načelnik PU sisačko-moslavačke POLICIJA OTKRILA DETALJE Ubio brata, a onda prijavio njegov nestanak: Radilo se o bolesnoj, teško pokretnoj osobi, a tijelo je sakrio u blizini mjesta stanovanja

Pročitajte i ovo Spašavanje Još jedno spašavanje migranata VIDEO Policajci spasili dvoje djece, pet žena i šest muškaraca: "Zapomagali su i dozivali upomoć"

Protiv muškarca je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, a 24. siječnja predan je pritvorskom nadzorniku. Danas bi trebao biti doveden sucu istrage županijskog suda.

"Vozaču slijedi i obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz članka 289., za što je propisana kazna od 1320 do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, i članka 43. primjenom članka 293 stavak 1., za što je propisana kazna od 260 eura", navode u policiji.





 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene