Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slučaj Višnje i Zdravka Pevec pretvorio se u pravu trakavicu. Vrhovni sud prihvatio je žalbu na rješenje Županijskog suda u Bjelovaru, koji je Pevece pustio da se brane sa slobode.


Tu informaciju potvrdio nam je u telefonskom razgovoru odvjetnik Pevecovih Veljko Miljević. On je rekao kako je uputio odgovor na žalbu državnog odvjetnika Vrhovnom sudu, ali da je sud taj odgovor odbacio u startu jer prema ZKP-u ne može se ponijeti odgovor na žalbu za rješenje, već samo na žalbu za presudu.

Vezani članci Slika nije dostupna Vrhovni sud potvrdio sedam godina Zagorcu Slika nije dostupna Nakon 30 godina parnice dobio 0,3 kune

>> Peveci ostaju na slobodi

Odlukom Vrhovnog suda čitava stvar ponovno seli na Županijski sud u Bjelovaru, koji bi trebao o ponovnom pritvaranju Pevecovih odlučivati na sjednici u ponedjeljak, 28. veljače.

Podsjetimo, DORH tereti supružnike Pevec da su nezakonito stekli oko 3,8 milijuna kuna imovinske dobiti, kao i da su u razdoblju od 1. siječnja 2006. pa do 31. prosinca 2007. godine utajili porez, smanjujući porezne osnovice za otprilike 10,5 milijuna kuna.