Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Dovršena je krim istraga nad 24-godišnjakinjom i 25-gosišnjakom. Osumnjičeni su da su u dva navrata pokrali starije žene na drzak način.


6. travnja ove godine oko 10:30, 25-godišnjak i 24-godišnjakinja su s još jednom osobom bili na području Črnomerca. Uočili su 76-godišnjakinju i počeli je pratiti.

24-godišnjakinja je u jednom trenutku prišla 76-godišnjakinji i strgnula joj s vrata zlatnu ogrlicu, nakon čega su i mladić i djevojka pobjegli.

Ukradenu ogrlicu dali su trećoj osobi koja ju je prodala, a novac dobiven za ukradeni nakit su podijelili.

6. lipnja ove godine oko 10:30, 25-godišnjak je došao do ulice Sveti Duh i sjeo na stepenice. Kada je uočio 66-godišnjakinju koja se kretala uz stube, naglo se ustao i otrgnuo s njezina vrata zlatnu ogrlicu.

Nakon toga je pobjegao. Materijalna šteta u ove dvije krađe iznosi oko 14.000 kuna, javlja policija.

Policija traga za trećom osobom, a protiv mladića i djevojke podnose posebno izvješće Općinskom kaznenom sudu.

Policija savjetuje

Policija navodi da otimanju nakita, torbice, mobitela ili novčanika prethodi prigoda u kojoj se dvojica ili više počinitelja pretvaraju da su slučajni prolaznici.

Namjera im je presresti ili zaskočiti žrtvu, silovitom brzinom oteti predmet i pobjeći s plijenom od žrtve koju su pokrali.

Policija, ilustracija Sudarila se tri automobila kod Jastrebarskog: Dvije osobe su ozlijeđene

Zbog brzine i šoka, prepadnuta žrtva se obično ne može sjetiti opisa napadača, detalja događaja i pravca u kojem je kradljivac pobjegao, navode u policiji.

"Riječ je o tipično 'velegradskom deliktu' koji se uobičajeno čini na javnim mjestima od parkova, parkinga, ulica, haustora, pothodnika, groblja, autobusnih stajališta, pa do javnih wc-a, kolodvora, podzemnih garaža…", dodaju.

Eksplozija u Splitu 6 Policija objavila detalje o eksploziji u Splitu: Dvije osobe su i dalje u bolnici, imaju teške ozljede

Savjetuju i kako spriječiti ovakvu vrstu napada:

  • pokušajte izbjegavati osamu i mjesta na kojima nema čestih prolaznika i vremena kada je frekvencija prolazaka mala,
  • hodajte u društvu, to ponekad može biti otegotna okolnost počinitelju, kojeg će možda odvratiti od prvotne namjere,
  • pokušajte preventivno promišljati o tome da li bi mogli biti moguća meta napadača,
  • u slučaju počinjenja drske krađe pokušajte zapamtiti što više detalja o događaju odnosno počinitelju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju