Žena je nesreću skrivila u studenom 2017. u centru Samobora (Foto: Davor Puklavac/PIXSELL)
Žena je nesreću skrivila u studenom 2017. u centru Samobora (Foto: Davor Puklavac/PIXSELL)

Uz zatvorsku kaznu, umirovljenici je izrečena i petogodišnja zabrana upravljanja svim kategorijama vozila koja teče nakon odsluženja kazne, a mora i platiti 19.690 kuna sudskih troškova.


Umirovljenica koja je u studenom 2017. godine u Samoboru na pješačkom prijelazu naletjela na majku s dvojicom sinova, pri čemu je mlađi, 6-godišnji sin preminuo u bolnici uslijed teških ozljeda, nepravomoćno je osuđena na četiri godine zatvora.

Vezani članci Prosvjed protiv švicaraca (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL) Vrhovni sud presudio protiv osam domaćih banaka za kredite u švicarcima: "Slučaj franak je gotov. Ovo je naša pobjeda!" Petra Fabian Kapov (Foto: Dnevnik.hr) Maloljetnica koja je pomogla ubiti dječaka za dvije godine mogla bi slobodno šetati svijetom, a da je nitko ništa ne pita

Uz zatvorsku kaznu, izrečena joj je i petogodišnja zabrana upravljanja svim kategorijama vozila koja teče nakon odsluženja kazne, a mora i platiti 19.690 kuna sudskih troškova.

"Dinamika nesreće je takva da se dogodila u centru Samobora, na zebri, na jednoj strani vi, a na drugoj majka koja pažljivo gleda može li prijeći kolnik. Kud ste vi gledali? Što ste radili? To ne zna ni sam dragi Bog. Ko muha bez glave kupili ste tu djecu. Sreća da niste i druge. Grubo ste i bezobzirno kršili prometne propise, u centru grada, na ulici koju poznajete. Iskreno, ovdje se može govoriti o krivnji s neizravnom namjerom, a ne o nehaju kako vas je optužilo odvjetništvo. Kad čovjek gleda snimku nesreće, pita se: 'Pa kuda taj vozač gleda?' Kazna od četiri godine? Za vas je sigurno prestroga, ali za majku koja je ostala bez djeteta nikakva kazna nije dovoljna", rekao je sudac Stjepan Đurinec prilikom izricanja kazne dodajući kako je u obzir uzeta nekažnjavanost i životna dob 74-godišnje okrivljenice.

"Vaša dob nije i ne može biti olakšavajuća okolnost jer ako ste u toj dobi spremni sjesti za volan, onda morate biti spremni i snositi posljedice", naglasio je sudac prilikom izricanja presude, piše Jutarnji list

Na presudu se okrivljenica može žaliti.