Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEPRAVOMOĆNA Presuda

Vozačici 4 godine zatvora za smrt dječaka u Samoboru: "Za vas je kazna prestroga, ali za majku nijedna nije dovoljna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz zatvorsku kaznu, umirovljenici je izrečena i petogodišnja zabrana upravljanja svim kategorijama vozila koja teče nakon odsluženja kazne, a mora i platiti 19.690 kuna sudskih troškova.

Umirovljenica koja je u studenom 2017. godine u Samoboru na pješačkom prijelazu naletjela na majku s dvojicom sinova, pri čemu je mlađi, 6-godišnji sin preminuo u bolnici uslijed teških ozljeda, nepravomoćno je osuđena na četiri godine zatvora.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Uz zatvorsku kaznu, izrečena joj je i petogodišnja zabrana upravljanja svim kategorijama vozila koja teče nakon odsluženja kazne, a mora i platiti 19.690 kuna sudskih troškova.

"Dinamika nesreće je takva da se dogodila u centru Samobora, na zebri, na jednoj strani vi, a na drugoj majka koja pažljivo gleda može li prijeći kolnik. Kud ste vi gledali? Što ste radili? To ne zna ni sam dragi Bog. Ko muha bez glave kupili ste tu djecu. Sreća da niste i druge. Grubo ste i bezobzirno kršili prometne propise, u centru grada, na ulici koju poznajete. Iskreno, ovdje se može govoriti o krivnji s neizravnom namjerom, a ne o nehaju kako vas je optužilo odvjetništvo. Kad čovjek gleda snimku nesreće, pita se: 'Pa kuda taj vozač gleda?' Kazna od četiri godine? Za vas je sigurno prestroga, ali za majku koja je ostala bez djeteta nikakva kazna nije dovoljna", rekao je sudac Stjepan Đurinec prilikom izricanja kazne dodajući kako je u obzir uzeta nekažnjavanost i životna dob 74-godišnje okrivljenice.

"Vaša dob nije i ne može biti olakšavajuća okolnost jer ako ste u toj dobi spremni sjesti za volan, onda morate biti spremni i snositi posljedice", naglasio je sudac prilikom izricanja presude, piše Jutarnji list

Na presudu se okrivljenica može žaliti. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene