Vozač je u alkoholiziranom stanju, s 2,06 promila u krvi, autom zagrebačkih registracija u subotu navečer na zebri naletio na dva dječaka koja su prelazila cestu. Oba su dječaka teško ozlijeđena i nalaze se u bolnici.


Kako je za DNEVNIK.hr potvrdila zagrebačka policija, vozač Škode Octavie zagrebačkih registarskih oznaka, bio je pijan kada je došlo do nesreće u subotu oko 18:45 u Ulici Antuna Šoljana, u zagrebačkom kvartu Špansko. Vozač je isprva pobjegao i nije pružio pomoć dječacima, ali se kasnije vratio. Kada se vratio na mjesto nesreće uhićen je, a danas slijedi istraživanje.

Vezani članci Kamion pokosio vozilo ophodnje na cesti - 4 FOTO Za dlaku izbjegli smrt: Kamion pokosio vozilo cestarske ophodnje, zaposlenici izašli iz auta nekoliko sekundi prije udara Prometna nesreća, ilustracija - 4 Teška prometna na autocesti A3: Kamionom naletio na pješaka koji je stajao pored vozila u kvaru pa pobjegao, pješak na mjestu poginuo

Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj kazao nam je da je jedan dječak zadobio teže ozljede glave te upravo slijedi kontrolna CT obrada pacijenta. Dječak je od jučer na jedinici intenzivne njege, intubiran je i na na mehaničkoj ventilaciji te mu je neurokirurškim zahvatom implantiran senzor intrakranijskog tlaka.

Drugi pacijent je zadobio blaže ozljede glave i u dobrom je kliničkom stanju te se planira premještaj na redovni bolnički odjel nakon kontrole tijekom dana.