Tragedija kod Okučana
Tragedija kod Okučana Foto: Pixsell

Vozač kamiona koji se u noći na ponedjeljak 22. ožujka prevrnuo na autocesti A3 kod Okučana, pri čemu je poginulo četvero migranata, u četvrtak je pušten iz Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu.


Nakon otpusta 42-godišnjeg vozača preuzeli su policijski službenici PU brodsko-posavske. Vozač je predan pritvorskom nadzorniku.

Vezani članci Sudar u Splitu Splitska policija traži svjedoke prometne nesreće: Teške ozljede zadobili pješak i dijete Zoran Ničeno, načelnik Uprave za granicu Odjeci teške nesreće kod Okučana: Načelnik Uprave za granicu objašnjava na koji su način stradali migranti mogli ući u Hrvatsku te što će sada biti s njima

"Danas tijekom dana bit će predan Županijskom državnom odvjetništvu, a potom i sucu istrage koji će odlučiti od daljnjem postupanju", kazao je za DNEVNIK.hr Damir Brezić iz PU brodsko-posavske.

Doznajemo i da vozač i dalje tvrdi kako za 23 migranta u prtljažnom prostoru kamiona nije znao. Među migrantima je bilo i dvoje djece u dobi od oko 10 godina.

U bolnicu u Novoj Gradiški prevezeno je 11 ozlijeđenih te su se svi izjasnili kao državljani Sirije. Još po četiri ozlijeđene osobe odvezene su u bolnice u Slavonskom Brodu i Pakracu.