Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za dva napada

Vojislavu Blaževiću istekao maksimalni pritvor, pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Blažević, kojem se sudi zbog sumnji da je početkom godine aktivirao dvije eksplozivne naprave u Zagrebu, pušten je iz istražnog zatvora.

Vojislav Blažević kojemu se sudi za dva bombaška napada u Zagrebu u siječnju ove godine pušten je iz istražnog zatvora. Ispred Remetinca dočekali su ga članovi obitelji i prijatelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija 28-godišnjak iza rešetaka Policija objavila detalje krvave noći kod Imotskog u kojoj su dva muškarca teško ozlijeđena KBC Split - 1 Završio u pritvoru Nemile scene u bolnici: Mladić nogom opalio liječnika pa ga policajci morali smirivati

Izvanraspravno vijeće Općinskog kaznenog suda danas je utvrdilo da je Blaževiću istekao maksimalni šestomjesečni rok za boravak u istražnom zatvoru u kojem je od sredine siječnja.

>> Na početku suđenja Vojislav Blažević odbacio krivnju

U optužnici koju je Općinsko državno odvjetništvo podnijelo početkom travnja Blaževića se tereti da je u noćnim satima 9. siječnja na željezničkom kolosijeku kod Aleje Bologne postavio ručno izrađenu eksplozivnu napravu s najmanje 1.200 grama TNT-a. Tužiteljstvo Blaževića tereti i da je dva dana kasnije na autobusnom stajalištu nasuprot raskrižja Aleje Bologne i Gospodske ulice postavio ručno izrađenu eksplozivnu napravu s najmanje 200 grama TNT-a.

No, on poriče zločin i tvrdi da je za prvu bombu čuo samo iz medija, dok je drugu upravo on pronašao i na nju upozorio prolaznike kako ne bi stradali, zbog čega mu je trajno ozlijeđen sluh.

Uvjeren da ga se lažno tereti, Blažević je štrajkao glađu pa je jedno vrijeme bio i u zatvorskoj bolnici. Ipak, sud ga nije želio pustiti iz zatvora, a odbio je i založno pravo na zrakoplov 'cessnu' što je kao jamstvo ponudio padobranski sportski klub 'Slobodan pad' iz Sesvetskog Kraljevca.

Suđenje, u kojem bi mogao dobiti i osam godina zatvora, počelo je krajem svibnja, a nastavit će se u rujnu.'Očekujem pravedno suđenje, očekujem da će pravda pobijediti', kazao je Blažević. (Hina/S.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene