Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strava u rijeci

Voditelj Zdruga katoličkih skauta seksualno zlostavljao djevojčicu

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu zbog sumnji da je 24-godišnjak spolno zlorabio djevojčicu mlađu od 15 godina, a doznaje se da je riječ o voditelju Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije.

Osumnjičeni 24-godišnjak je priveden i nalazi se u istražnom zatvoru.

Pročitajte i ovo U bolnici s djecom Imaš pravo, ostvari ga Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete i kako se ono ostvaruje Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija

Riječko županijski državno odvjetništvo je izvijestilo kako sumnja da je nad djevojčicom rođenom 2008. počinio kažnjiva djela spolne zlouporabe djeteta i zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina. Sumnjiče ga se da je ta nedjela činio od prosinca 2020. do lipnja 2021. na području jedne općine u Primorsko-goranskoj županiji.

Riječka nadbiskupija ističe da on nije zaposlenik ili službenik Riječke nadbiskupije niti ima kanonski mandat za djelovanje u ime crkve. No, kako navode u priopćenju, na neizravan način i kroz različite aktivnosti je bio povezan s Riječkom nadbiskupijom.

"Zato se, iako nije bilo nikakvih naznaka da se ovakvo što može dogoditi, osjećamo odgovornim i od svih koji su pogođeni molimo iskrenu ispriku", ističe nadbiskupija "Očito da je teško predvidjeti što nekoga može natjerati na zlo i da ćemo morati uspostavili dodatne mehanizme kako se slične pojave ne bi događale i kako bi se djeca u našem crkvenom okruženju mogla doista osjećati sigurnom", zaključuju u priopćenju.

Riječka nadbiskupija navodi da je na raspolaganju istražnim tijelima kako bi pomogla u istrazi. "Neovisno o tome, Riječka nadbiskupija već surađuje s institucijama koje se bave zaštitom djece i tretmanom žrtava te je u suradnji sa stručnim osobama organizirala edukacije i preventivne aktivnosti, a planira s tim i nastaviti", dodaje se.

"Svima je jasno da svako zlodjelo, a osobito ono počinjeno na štetu djece, zaslužuje osudu i kaznu, a žrtve posebnu brigu i zaštitu. Zato nam je od iznimnog interesa svaki takav slučaj detektirati kako bismo mogli žrtvama pomoći, zlostavljače kazniti i iskorijeniti zlo. Zbog zaštite žrtava i istrage koja je u tijeku, ne želimo iznositi druge detalje o ovom slučaju. Stručno osoblje u obiteljskom savjetovalištu i svećenici Riječke nadbiskupije su na raspolaganju svima onima koji su ovim slučajem pogođeni i spremni su pomoći razgovorom, savjetom i molitvom", navela je Riječka nadbiskupija u priopćenju.

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić danas je na društvenim mrežama potvrdio da je riječ o njegovom nasljedniku na poziciji voditelja Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije te je osudio njegovo ponašanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene