Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Vlado Zec će doći u zatvor do kraja dana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Šerić, odvjetnik nekadašnjeg vlasnika i direktora Kamen Ingrada Vlade Zeca, potvrdio je da će se njegov klijent do kraja dana pojaviti na izdržavanju 4,5-godišnje zatvorske kazne na koju je osuđen jer je gospodarskim malverzacijama svojoj tvrtki nezakonito pribavio 34 milijuna kuna.

Šerić je rekao da će njegov klijent doći u zagrebački Remetinec do ponoći, kada mu istječe rok da se javi na izdržavanje kazne. No nije znao kad bi to točno moglo biti.

Pročitajte i ovo Remetinec - 2 Zbog lažiranja putnih naloga Remetinec od danas ima novog stanara! U zatvoru se mora pojaviti do kraja dana Slika nije dostupna Vlado Zec izbjegao zatvor

Županijski sud u Požegi Zecu je odbio žalbu da mu se još jednom odgodi odlazak u zatvor, nakon što mu je ranije na šest mjeseci odobrio odgodu odsluženja kazne. Zec bi u zatvoru trebao provesti najviše tri godine i osam mjeseci jer mu je u kaznu uračunato deset mjeseci provedenih u istražnom zatvoru.

Postoji mogućnost da Zecu bude smanjena dosuđena kazna jer su na Vrhovnom sudu u tijeku postupci po zahtjevima za izvanrednim preispitivanjem pravomoćne presude i ublažavanjem kazne, rekao je Šerić.

U istom slučaju osuđena su i pomoćnica Vlade Zeca Đurđica Kristić na 2,5 godine i bivši direktor Županijske uprave za ceste Milan Ivanko na 1,5 godina zatvora.

Sud ih je proglasio krivima tereteći ih da su malverzacijama Kamen Ingradu pribavili korist od 10 milijuna kuna pri čemu su oštetili Županijsku upravu za ceste.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene