Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vladu Zeca čeka još pet teških optužnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon prošlotjedne nepravomoćne presude kojom je određena zatvorska kazna od 4,5 godine zbog protuzakonitog pribavljanja imovinske koristi Kamen-Ingradu od 34,5 milijuna kuna, Vladu Zeca čeka još nekoliko optužnica, otvorenih istraga i kaznenih prijava.

Na Općinskom sudu u Požegi pet je optužbi, od kojih su tri za zlouporabu položaja u gospodarskom poslovanju, što je već raspoređeno kod tri suca. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na suđenju Zecu svjedočio bivši župan Bagarić Slika nije dostupna Počelo suđenje Vladi Zecu i suradnicima

Dvije optužnice odnose se na zlouporabu mjenica tvrtki Kemotehna i Grading; jedan optužni prijedlog vezan je ze nevođenje poslovnih knjiga u NK Kamen-Ingrad, a drugi je vezan za Požešku banku. Županijsko državno odvjetništvo protiv Zeca i Đurđice Kristić podnijelo je istražni zahtjev zbog lažnog prikazivanja dobiti tvrtke.

U istrazi je još i zlouporaba položaja u poslovnim odnosima između Kamen-Ingrada i Lidera, zatim Kamena i općine Velika te Kamena i veličkog Komunalca, te neplaćanje poreza i PDV-a. Među najzanimljivijim prijavama su one koje su tiču Požeško-slavonske županije i grada Požege.

Naime, i grad i županija su tvrtki Kamen-Ingrad u kojoj je Zec imao više od 76 posto vlasništva, nezakonito davali mjenice. Grad je tako proslijedio Kamenu oko 8 milijuna kuna, dok je županija što preko Kamena, što preko Vodoprivrede proslijedila oko 18 milijuna kuna.

Vlado Zec pokraj kojega će se u idućim sudskim procesima koji će potrajati godinama mijenjati samo suokrivljenici, do sada je jednom pravomoćno osuđen na novčanu kaznu od 80.000 kuna zbog zlouporabe položaja na mjestu predsjednika NO Požeške banke, a ima još jednu nepravomoćnu presudu zbog nepokretanja stečaja, gdje mu je također izrečena novčana kazna 12.624 kune.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene