Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Više od 30 godina zatvora za dva pokušaja ubojstva gradonačelnika Poreča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupno 31 i pol godinu zatvora dobila su trojica optuženih da su u dva navrata pokušali ubiti bivšeg gradonačelnika Poreča Edu Kosa. Presuda je nepravomoćna.

Na Županijskome sudu u Puli danas su na ukupno 31 i pol godinu zatvora nepravomoćno osuđena trojica optuženih za sudjelovanje u dva neuspjela atentata na bivšega porečkoga gradonačelnika Edu Kosa.

Porečki ugostitelj Sefedin Bilali (73) - zbog poticaja na dva ubojstva - osuđen je na 13 godina zatvora, Miro Đurić (42) osuđen je zbog jednog pokušaja teškog ubojstva 2006. godine i jednog poticanja na teško ubojstvo 2010. godine na 17 godina zatvora, a Nikici Ćuriću (46) za pokušaj teškog ubojstva 2010. godine s tzv. dragovoljnim odustankom izrečena je zatvorska kazna od godinu i šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu

>> Dvojica optužena za pokušaj ubojstva Ede Kosa

U suđenju koje je trajalo od travnja prošle godine održano je 11 glavnih rasprava, ispitano je deset svjedoka i provedeno osam vještačenja.

Bivši porečki gradonačelnik Edo Kos danas je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.

Kao Bilalijev motiv naručivanja ubojstva Ede Kosa u optužnici je bio naveden materijalni gubitak prouzročen nemogućnošću korištenja terase njegove kavane u Poreču za što je Bilali odgovornim smatrao upravo gradonačelnika Kosa. Državno je odvjetništvo u istražnom zahtjevu navelo da postoji osnovana sumnja da je Bilali u listopadu 2006. u Poreču potaknuo Đurića na ubojstvo Kosa, koji je tada još bio dogradonačelnik, za što mu je obećao i novčanu naknadu.

Đurić je noću 19. listopada 2006. pod golf Ede Kosa postavio eksplozivnu napravu. Parkirano vozilo je u eksploziji u potpunosti uništeno. U drugoj polovici 2010. u Poreču Bilali je ponovno poticao na ubojstvo Kosa. Drugi pokušaj atentata organizirao je Đurić i to tako što je u listopadu 2010. poticao Čurića da ubije Kosa. Čurić je 17. studenog 2010. Kosa pokušao ubiti vatrenim oružjem pričekavši ga pokraj njegove obiteljske kuće u Kukcima, ali taj je pokušaj propao jer čim je Čurić uperio pištolj u Kosa, ovaj ga je udario torbom pa se napadač dao u bijeg. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene