Trava, makija i nisko raslinje planulo je jutros na Zrću.


"Na lokaciji Zrće na otoku Pagu u jutarnjim satima došlo je do požara na otvorenom prostoru", javlja Hrvatska vatrogasna zajednica. 

Vezani članci Požar u Turskoj - 2 Vatrena stihija guta sve pred sobom: Poginule tri osobe, na tisuće vatrogasaca pokušava obuzdati požar Požar kod Rogoznice - 3 Veliki požar u Rogoznici, uz vatrogasce na terenu i kanader: "Gori iznad kuća, vatra ide prema magistrali"

Planula je trava, nisko raslinje i makija. Još se ne zna kolika je površina zahvaćena požarom. Na požarište su izašla 42 vatrogasca i 10 vatrogasnih vozila iz DVD-ova Novalja, Lun, Barbati, Kolan i Pag iz Zadarske županije, a na intervenciju gašenja požara upućeno je i 7 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Otočac.

U gašenje se uključio i kanader zbog saniranja rubova požarišta.

"Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 17. srpnja 2020. zračne protupožarne snage bile angažirane u gašenju devet požara (pet u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Šibensko-kninskoj i jedan u Dubrovačko-neretvanskoj županiji). Sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 70 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 2200 tona vode", kažu u MORH-u.