Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori trava i nisko raslinje

Veliki požar na Zrću: Gase ga vatrogasci iz čak šest DVD-ova, pomogao i kanader

Trava, makija i nisko raslinje planulo je jutros na Zrću.

"Na lokaciji Zrće na otoku Pagu u jutarnjim satima došlo je do požara na otvorenom prostoru", javlja Hrvatska vatrogasna zajednica. 

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Planula je trava, nisko raslinje i makija. Još se ne zna kolika je površina zahvaćena požarom. Na požarište su izašla 42 vatrogasca i 10 vatrogasnih vozila iz DVD-ova Novalja, Lun, Barbati, Kolan i Pag iz Zadarske županije, a na intervenciju gašenja požara upućeno je i 7 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Otočac.

U gašenje se uključio i kanader zbog saniranja rubova požarišta.

"Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 17. srpnja 2020. zračne protupožarne snage bile angažirane u gašenju devet požara (pet u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Šibensko-kninskoj i jedan u Dubrovačko-neretvanskoj županiji). Sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 70 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 2200 tona vode", kažu u MORH-u.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene