Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija policije i USKOK-a

Uhićenja i pretresi stanova u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. O velikoj akciji oglasili se iz policije

Od jutra traje velika akcija USKOK-a i uhićenja i pretrage u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. Akcija, kako doznajemo, obuhvaća 40 osoba i 5 tvrtki. Trojica su osumnjičena kao organizatori zločinačkog udruženja, a riječ je o kaznenim djelima utaje poreza i pranja novca.

Šteta je, doznajemo, oko 50 milijuna kuna. Uskok je priopćio kako provode hitne dokazne radnje, a kriminalističko istraživanje je u suradnji s policijskim USKOK-om i sektorom za porezne istrage. MUP je izvijestio da u akciji sudjeluje 180 policajaca. Očekuju se i privođenja uhićenih po Hrvatskoj na ispitivanje u USKOK u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor

"Trenutno ne znam ništa precizno, imam samo poziv od Uskoka iz Zagreba da će me nazvati točno kad će biti prvo ispitivanje, hoće li biti tijekom popodneva ili sutra ujutro ne znam, čekam poziv da mogu krenuti za Zagreb", rekao je Vinko Gulišija, odvjetnik jednog od osumnjičenih reporterki Dnevnika Nove TV Josipi Krajinović te otkrio kakav je daljnji plan.

"Daljnji plan je da ćemo vidjeti prvo što mu se stavlja na teret, sukladno tome ćemo iznijeti obranu, kakvu još točno ne znam, nakon davanja obrane će Uskok odlučiti hoće li ići s prijedlogom za određivanjem istražnog zatvora ili će ga pustiti na slobodu", rekao je odvjetnik.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Akcija je počela u jutarnjim satima, a na području Policijske uprave zagrebačke, splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske uhićeno je više desetaka osoba, potvrdili su u srijedu iz MUP-a.

U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a u akciji sudjeluje 180 policijskih službenika.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave", potvrdili su iz USKOK-a te dodali kako se navedene radnje provode u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, a odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile porezna kaznena djela.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Uhićenja su počela na zagrebačkom području, a akcija se provodi i u Splitu i Dubrovniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene