Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nadležno tijelo bilo obaviješteno

Vedriš: NO Podravke znao je za strateškog konkurenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik nadzornog odbora Podravke Mladen Vedriš potvrdio je svjedočeći na suđenju u aferi Spice da je tijelo kojem je bio na čelu u ožujku 2007. obaviješteno o strateškom konkurentu, odnosno mogućnosti neprijateljskog preuzimanja koprivničke prehrambene tvtke.

Iako je isprva kazao da je o tome bilo riječi samo na menadžerskim sastancima Vedriš se u unakrsnom ispitivanju prisjetio da je bivši predsjednik uprave Darko Marinac 29. ožujka 2007. izvijestio nadzorni odbor o strateškom konkurentu koji se želio domoći Podravkinih dionica. Optužene u aferi Spice tereti se da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom, a oni na optužbe odgovaraju da su branili tvrtku od neprijateljskog preuzimanja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' Slika nije dostupna AFERA SPICE Polančec i ostali oslobođeni optužbi za pokušaj preuzimanja Podravke

>> 'Čelnike Podravke zanimao je Krašev model radničkog dioničarstva'

Vedriš koji je na čelu nadzornog odbora Podravke bio od srpnja 2006. do svibnja 2008. isprva je tvrdio da se o opasnosti 'neprijateljskog preuzimanja' raspravljalo samo 'hipotetski' na radionicama na kojima se poslovodstvo uvježbavalo za postupanje u složenim poslovnim situacijama. Kazao je i da kao šef tijela zaduženog za nadzor poslovanja nije znao niti za tzv. opcijski ugovor Podravke i varaždinske Fime.

No, u unakrsnom ispitvanju, nakon što su mu predočeni zapisi sa sjednica, Verdiš je potvrdio da je Marinac o svemu izvijestio nadzorni odbor. Inače, Vedriš je na čelo nadzornog odbora Podravke došao upravo na Marinčev poziv, nakon što je s te funkcije otišao direktor Privredne banke Božo Prka. Kazao je da je iz Podravke otišao nakon što je ispunjena njegova zadaća restrukturiranja i dinamiziranja tvrtke.

Za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna USKOK uz Marinca tereti bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i bivše čelnike koprivničke tvrtke Zdravka Šestaka, Sašu Romca i Josipa Pavlovića, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene