Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Spice

Na suđenju Polančecu danas svjedoči Božo Prka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i ostalima u slučaju 'Spice' trebao bi svjedočiti predsjednik uprave Privredne banke Božo Prka koji je bio član Podravkina nadzorna odbora.

Optužene u aferi Spice tereti se da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom, a oni na optužbe odgovaraju da su tvrtku branili od neprijateljskog preuzimanja.

Pročitajte i ovo Povlačenje proizvoda Podravke, ilustracija Objavila Podravka Povlači se poznata morska sol: Provjerite police! PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije

Za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna USKOK uz bivšeg potpredsjednika Vlade Polančeca tereti i bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.

>> Suđenje Polančecu: 'Govorilo se o neprijateljskom preuzimanju Podravke'

Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela, tereti ih se i za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na te zloporabe te protuzakonito posredovanje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene