Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Varaždin: Osumnjičeni ginekolozi kod istražnog suca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se ne znaju službeno imena sedmorica liječnika, koji su počinili 101 kazneno djelo.

Sedmorica ginekologa iz Varaždina, Bjelovara i Koprivnice, koji su osumnjičeni da su počinili 101 kazneno djelo, uključujući prekide urednih, a neželjenih trudnoća, za što su naplaćivali između 1000 i 2500 kuna i novac zadržavali, privedeni su istražnome sucu Županijskoga suda u Varaždinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prekidali uredne trudnoće Počelo suđenje varaždinskim ginekolozima Slika nije dostupna Sumnja u 101 kazneno djelo Liječnici osumnjičeni za ilegalne pobačaje

>> Liječnici osumnjičeni za ilegalne pobačaje

Još nisu službeno potvrđena imena uhićenih liječnika, a ravnatelj varaždinske Opće bolnice dr. Dubravko Tršinski potvrdio je da su uhićena trojica varaždinskih liječnika te jedan bivši, koji je u mirovini. O imenima nije želio govoriti, samo je rekao da je dr. Aleksandru Špoljarić postavio za novu obnašateljicu dužnosti voditelja Odjela za ginekologiju i porodništvo varaždinske bolnice jer, kako je rekao, doktor Zoran Pitner to više nije.

Petorica liječnika iz Varaždina

Ravnatelj Tršinski najavio je za danas konferenciju za novinare koja bi se trebala održati pošto istražni sudac donese odluku o zadržavanju u pritvoru ili puštanju privedenih liječnika.

Policija je dosad utvrdila da su petorica liječnika s područja Varaždina, jedan s područja Koprivnice i jedan s područja Bjelovara počinili 101 kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na izvršenje zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i protupravnog prekida trudnoće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene