Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta višemilijunska

Uzrok požara pogona u Karlovcu neispravni grijač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok požara u kojem je izgorio proizvodni pogon karlovačkog obrta RIPS je neispravnost grijača na kotlu za topljenje parafina, izvijestila je jutros policija.

Vlasnik RIPS-a Zoran Salopek izjavio je da je šteta višemilijunska, ali da još nema službenu procjenu, te da je pogon bio osiguran. Zato petnaest svojih radnika neće otpustiti, iako još ne zna kako će i gdje obnoviti proizvodnju.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

>> Ekskluzivna snimka požara koji je progutao pogon tvornice u Karlovcu!

Budući da su izgorjeli baš svi strojevi i oprema za proizvodnju svijeća i lampiona, upravo sada kada se trebalo ući u vrhunac proizvodnje radi zadovoljenja tradicionalno velike potražnje svijeća i lampiona za blagdan Svih svetih, možda ćemo za prvu ruku obnoviti proizvodnju kod nekog iz 'branše'", rekao je Salopek.

Drago Karapandža, šef proizvodnje, dodaje da je sreća u nesreći da je prije potpunog proširenja vatre uspio spasiti svu najvažniju dokumentaciju nabave i prodaje robe s podacima o kupcima.

Požar je buknuo u noći s četvrtka na petak, a budući da su gorjele velike količine parafina i plastike vatra se gasila osam sati. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene