Iz USKOK-a su se oglasili povodom izjava Zdravka Mamića na Facebooku.


"Zbog velikog interesa javnosti navodimo da USKOK žurno i intenzivno nastavlja s provođenjem izvida. Naime, zbog novih izjava i podataka koje Zdravko Mamić svakodnevno iznosi i objavljuje u medijima i na društvenim mrežama potrebno je provoditi nove, dodatne izvide“, objasnili su iz USKOK-a.

Vezani članci Zdravko Mamić - 3 Mamić objavio mailove za koje tvrdi da dokazuju kako je kupio karte za Dubai osječkom sucu: "Platio sam ih za njega, ljubavnicu i njezinu kćer" Zdravko Mamić i osječki suci - 4 USKOK pregledao imovinu osječkih sudaca, Mamić o nedostatku dokaza: "Pa nisam mu rekao daj da te uslikam kako ti dajem dvjesto hiljada“

Ističu kako je u međuvremenu ispitan veći broj osoba te je upućeno 13 dodatnih zahtjeva za prikupljanje potrebnih podataka. Također, USKOK je uputio još jednu zamolnicu za međunarodnu pravnu pomoć.

Podsjetimo, Zdravko Mamić koji se već dulje vrijeme nalazi u Međugorju u bijegu od hrvatskog pravosuđa, oglasio se 16. ožujka na konferenciji za medije u Mostaru na kojoj je za korupciju javno prozvao suce osječkog Županijskog suda Zvonka Vekića i Darka Krušlina te predsjednika Vrhovnog suda RH Đuru Sessu.