Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član predsjedništva HSS-a

USKOK podigao optužnicu protiv Ivana Kolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je podigao optužnicu protiv Ivana Kolara, Jata Anđelka i Željka Radića koji su osumnjičeni da su općinu Molve u blizini Đurđevca oštetili za više od 5,6 milijuna kuna.

Člana predsjedništva HSS-a i bivšeg saborskog zastupnika Ivana Kolara te vlasnika i direktora građevinske tvrtke 'Jata' Anđelka Toša i Željka Radića tereti se da su sklopili poslove između Općine Molve i tvrtke Jata s namjerom da se građevinskom poduzeću pribavi protupravna imovinska korist, objavljeno je na stranicama USKOK-a. Dodano je kako su tako, u razdoblju od 2007. i 2008. godine, oštetili Općinu za 5,6 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo USKOK, ilustracija Zločinačko udruženje Policija i USKOK u akciji: Uhićeno više osoba u jednoj županiji Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

>> Kolar i dvojica poduzetnika mjesec dana u istražnome zatvoru

Istražna sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda, nakon što je u svibnju čula argumente USKOK-a za jednomjesečno zatvaranje osumnjičenika u Remetincu, odlučila je da trojka naredne dane provede u zatvoru, kako ne bi utjecala na svjedoke.

U USKOK-ovoj obavijesti o podizanju optužnice ne otkrivaju se pojedinosti iz nje, no po prijašnjem pisanju, sumnja se na nezakonitosti u gradnji društvenog doma i pročišćivača otpadnih voda u Molvama. Kolar je 12 godina bio općinski načelnik Molva, a to je mjesto lani izgubio od HDZ-ovca Stjepana Fosića. U Hrvatskome saboru bio je u tri mandata, bio je predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza i jedan je od 28 članova Predsjedništva HSS-a.

Kolar je bio i savjetnik ministra poljoprivrede, no odmah nakon uhićenja razriješen je te dužnosti. I predsjednik HSS-a Josip Friščić tada je najavio Kolarovu suspenziju, no mediji pišu da se to nije dogodilo. Na službenim internetskim stranicama HSS-a Kolar je 13. na popisu od 28 članova Predsjedništva te stanke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene