Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjetnik ministra i HSS-ovac

Kolar i dvojica poduzetnika mjesec dana u istražnome zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član predsjedništva HSS-a i bivši saborski zastupnik Ivan Kolar te vlasnik i direktor građevinske tvrtke 'Jata' Anđelko Toš i Željko Radić, osumnjičeni da su općinu Molve u blizini Đurđevca oštetili za više od 5,6 milijuna kuna, idućih će mjesec dana provesti u istražnome zatvoru.

Istražna sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda Jadranka Mandušić takvu je odluku donijela poslijepodne na ročištu zatvorenom za javnost pošto je čula argumente USKOK-a za jednomjesečno zatvaranje osumnjičenika u Remetincu te obrane koja se tome protivi. Trojica, koji su uhićeni u policijsko-uskočkoj akciji 'Pročistač', zadržani su zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke koje USKOK treba ispitati u jučer pokrenutoj istrazi. Kolara (61) se tereti da je kao općinski načelnik Molva zloporabio položaj i ovlasti, Radića (53) da je pritom pomagao, a Toša (54) da je poticao na zloporabe kojima je njegova tvrtka nezakonito 'zaradila' 5,6 milijuna kuna.

Ta je tvrtka, naime, gradila društveni dom u Molvama za 12 milijuna kuna, a istražitelji sumnjaju da su neki radovi naplaćeni više puta. Mediji pišu da su ovih dana otkrivene dvije fakture za dio radova s istim brojem i datumom, ali različitim iznosima - jedna na 400.000 kuna, a druga na 1,4 milijuna kuna. Kolar je 12 godina bio općinski načelnik Molva, a to je mjesto prošle godine izgubio od HDZ-ovca Stjepana Fosića. U Hrvatskom saboru bio je u tri mandata, bio je predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza i jedan je od 28 članova predsjedništva HSS-a. Predsjednik HSS-a Josip Friščić najavio je Kolarovu suspenziju. Kolar je bio i savjetnik ministra poljoprivrede, no jučer je, pošto je stigla vijest da je uhićen, razriješen te dužnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene