Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu napisao kaznu

USKOK optužio splitskog inspektora za traženje mita od direktora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Županijskim sudom u Splitu USKOK je podigao optužnicu protiv inspektora koji je od direktora jedne autokuće navodno tražio mito u zamjenu za odustajanje od pisanja kazne.

Zbog primanja mita USKOK je pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv inspektora Državnog inspektorata koji je uhićen prije dvadesetak dana u Splitu kada je otkriveno da je tražio novac od čelnika jedne autokuće kako mu ne bi napisao kaznu zbog obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontrolirao cijene Inspektor uhvaćen s prstima u pekmezu, USKOK podigao optužnicu Ilustracija USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU Mito za porezne inspektore: Od besplatnog gošćenja po restoranima do građevinskih radova u kući

>> Zbog sumnji na primanje mita priveden zamjenik osječkog državnog odvjetnika

Riječ je o 55-godišnjem S.R. kojeg se tereti da je u razdoblju od 22. travnja do 15. listopada ove godine, tijekom nadzora poslovanja jednog trgovačkog društva, shvatio da ono ne radi po zakonu pa je umjesto podizanja prijave nekoliko puta zatražio mito.

Dva je puta tražio da mu se kupi osobni automobil ili preda od 3.500 do 3.700 eura, nakon čega je tražio četiri tisuće eura te je pristao na to da mu se novac ne isplati odjednom.

Direktor trgovačkog društva mu je 15. listopada predao 3.500 eura te je tada inspektor i uhićen jer je direktor sve prijavio policiji, objavio je USKOK na svojoj internetskoj stranici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene