Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pred Županijskim sudom u Splitu USKOK je podigao optužnicu protiv inspektora koji je od direktora jedne autokuće navodno tražio mito u zamjenu za odustajanje od pisanja kazne.


Zbog primanja mita USKOK je pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv inspektora Državnog inspektorata koji je uhićen prije dvadesetak dana u Splitu kada je otkriveno da je tražio novac od čelnika jedne autokuće kako mu ne bi napisao kaznu zbog obavljanja neregistrirane djelatnosti.

>> Zbog sumnji na primanje mita priveden zamjenik osječkog državnog odvjetnika

Vezani članci Branko Šerić Zavadlavov odvjetnik najavio žalbu: "Da se ja sa sutkinjom prepucavam? Ispričavam se, sad zvučim kao Plenković" Kandidati za gradonačelnika Splita Od pjevača do znanstvenika - sve je žešća utrka za gradonačelničku fotelju: Pitali smo kandidate tri ključna pitanja o budućnosti Splita

Riječ je o 55-godišnjem S.R. kojeg se tereti da je u razdoblju od 22. travnja do 15. listopada ove godine, tijekom nadzora poslovanja jednog trgovačkog društva, shvatio da ono ne radi po zakonu pa je umjesto podizanja prijave nekoliko puta zatražio mito.

Dva je puta tražio da mu se kupi osobni automobil ili preda od 3.500 do 3.700 eura, nakon čega je tražio četiri tisuće eura te je pristao na to da mu se novac ne isplati odjednom.

Direktor trgovačkog društva mu je 15. listopada predao 3.500 eura te je tada inspektor i uhićen jer je direktor sve prijavio policiji, objavio je USKOK na svojoj internetskoj stranici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook