Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodali gotovo tonu duhana

USKOK objavio detalje istrage nad čak 23 osobe zbog ilegalne prodaje duhana, najmlađa ima 19 godina

Zapljenjeni duhan
Zapljenjeni duhan Foto: DNEVNIK.hr
USKOK je dovršio istragu protiv 23 osobe zbog krijumčarenja i preprodaje duhana.

Zbog krijumčarenja i preprodaje duhana USKOK je istraživao čak 23 osobe, od kojih najmlađa ima 19 godina.

Sumnja se da je 29-godišnjak od prosinca prošle godine do lipnja ove godine u zločinačko udruženje okupio još 22 osobe za nabavu, prijevoz, skladištenje i daljnju preprodaju velikih količina sitno rezanog duhana.

Njegova je uloga bila osigurati novac kako bi dvojica od osumnjičenim mogli od zasad nepoznatih dobavljača s područja Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije kupiti duhan.

Nakon toga bi osumnjičeni s kupcima dogovarali količinu, cijenu, mjesto i vrijeme isporuke duhana, a zatim planirali prijevoz paketa do kupca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija Nicotiana 4 Veliki ulov policije i carine! Uhićeno 13 osoba: Duhan i cigarete kupovali u BiH pa prodavali u Hrvatskoj u Sloveniji

Duhan su prevozili vlastitim, posuđenim ili iznajmljenim osobnim i teretnim vozilima prevozili na prethodno dogovorene lokacije, a ispred vozila u kojima je bio duhan uvijek bi se vozilo još jedno vozilo kako bi prvi uočili policijske i carinske kontrole.

Isporučili su ukupno 6851,90 kilograma sitno rezanog duhana po cijeni od 90 do 115 kuna po kilogramu.

Prilikom prijevoza duhana šestero okrivljenih uhvaćeno je s 1880,60 kilograma duhana, a ukupno su nabavili najmanje 8732,50 kilograma. Državni su proračun oštetili za 7.119,188 kuna, a zaradili su najmanje 673.571 kunu koju su međusobno podijelili.

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku je, na prijedlog USKOK-a, odredio istražni zatvor protiv petorice okrivljenika.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene