Pripadnici dviju policijskih uprava u suradnji s Carinskom upravom otkrili su skupinu ilegalnih proizvođača i preprodavača alkoholnih pića koji su dosad zaradili najmanje 60.000 kuna.


Varaždinska i zagrebačka policija, u suradnji s Carinskom upravom, otkrili su skupinu ilegalnih proizvođača i preprodavača alkoholnih pića sa zagrebačkog područja koja je na ilegalnom alkoholu navodno zaradila najmanje 60 tisuća kuna.

>> Nevjerojatno: Krijumčari alkohola sagradili prekogranični 'cugovod'!

Vezani članci Radijator, ilustracija Dolazi sibirska zima, a mi ne znamo? Provalio u kuću, 89-godišnjakinji skinuo i ukrao radijatore Krušna peć, ilustracija Užas u Sloveniji: Prilikom rušenja krušne peći pronašli dječju lubanju: ''Ovdje živim 41 godinu i svih ovih godina nije se dogodilo ništa neobično''

Varaždinska policija u priopćenju navodi da su pretragom stanova petorice osumnjičenih proizvođača i preprodavača ilegalnog alkohola pronađene veće količine alkoholnih pića, materijala i aparature za proizvodnju, ambalaža i nešto oružja.

Po dosad prikupljenim podacima policija sumnjiči 44-godišnjaka da je od 2009. ilegalno proizvodio alkoholna pića domaćih i stranih proizvođača. Na njegovo traženje 56-godišnji član grupe nabavljao mu je originalnu ambalažu, a drugi, godinu dana mlađi, originalne čepove iz tvrke u kojoj je zaposlen, a koja se bavi proizvodnjom pića. U svemu je pomogao još jedan član skupine koji je nabavljao neoriginalne čepove.

Policija tvrdi da je svo troje suradnika znalo da ambalažu i nabavljaju zbog preporodaje ilegalnog alkohola. Osumnjičeni 44-godišnji proizvođač na svoja je pića lijepio i krivotvorene markice Ministarstva financija.

U nekoliko navrata veće količine ilegalnog alkohola prodao je 31-godišnjem muškarcu koji je dalje tu robu preprodavao na području Zagreba te okolnih mjesta, čime su zaradili najmanje 60 tisuća kuna, kažu u policiji.

Sva petorica 'zaradila' su kaznene prijave za krivotvorenje znakova za vrijednost i povredu žiga, dok su 44-godišnjak i 56-godišnjak dobili prijavu za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Svi su predani pritvorskom nadzorniku, a kako bi se pronašao ilegalni alkohol Carinska uprava provela je nadzor nad ugostiteljskim objektima na međimurskom, zagorskom, varaždinskom i zagrebačkom području. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook