Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovačka policija istražuje sumnjivu oporuku nedavno preminule 57-godišnjakinje. Sumnjaju da je otisak njezina prsta kojim je potvrđena oporuka, uzet nakon smrti.


Policija sumnja da su dvije mlađe djevojke nakon smrti 57-godišnjakinje na krivotvorenu oporuku stavile otisak prsta s mrtvog tijela pokojnice, te se na taj način domogle njezine ostavštine vrijedne čak dva milijuna kuna.

>> Splićanka oporučno svu svoju imovinu darovala Vukovarcima

Vezani članci Policija, ilustracija Motociklist poginuo u Istri, policija traži tko mu je oduzeo prednost i pobjegao Domagoj Mikić Detalji iskaza privedenog muškarca: "Bili su zajedno u stanu. On se onesvijestio, a kad se probudio, djevojka je bila mrtva i uspaničio se"

Stoga sada provode kriminalističko istraživanje pokušaja prijevare. Istražuje se jesu li djevojke u dogovoru s više osoba, među kojima je bio i dečko jedne od njih, inače policijski vježbenik, 'ukrala' otisak prsta s mrtve žene.

Žena je umrla 16. srpnja u svom stanu u Dubrovniku. U oporuci koja je ostala iza nje, svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu, vrijednosti oko dva milijuna kuna, ostavila je jednoj mlađoj ženskoj osobi.

'U koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom policija je započela s kriminalističkim istraživanjem tijekom kojeg je utvrđeno da su dvije 20-godišnjakinje, koje su od 13. srpnja 2013. godine pružale medicinsku skrb tada teško bolesnoj 57-godišnjakinji, bez njezinog znanja sačinile oporuku kojom ona svu svoju imovinu ostavlja jednoj od ove dvije 20-godišnjakinje, a to sve u dogovoru s trećom ženskom osobom, u dobi od 53-godine', navodi policija u proiopćenju.

Mlade se žena sumnjiči da su neposredno nakon smrti 57-godišnjakinje, na krivotvorenu oporuku stavile otisak prsta s mrtvog tijela te angažirale svjedoke koji su oporuku potpisali. Međutim, u oporuci stoji da je napisana za vrijeme života pokojnice, a sve to u prisustvu mladića djevojke, 23-godišnjeg policijskog vježbenika.

'Zbog sumnje da su dvije 20-godišnjakinje počinile kazneno djelo prijevare u pokušaju, 52-godišnjakinja kazneno djelo poticanja na počinjene prijevare u pokušaju i 23-godišnji policijski vježbenik kazneno djelo krivotvorenje službene ili poslovne isprave, oni su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a potom su dovedeni u nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku', priopćila je policija.

Mladi policijski vježbenik je udaljen s dužnosti, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook