Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plemenita gesta

Splićanka oporučno svu svoju imovinu darovala Vukovarcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna Splićanka je učinila plemenitu gestu za najmlađe Vukovarce. Profesorica hrvatskog jezika, Ljeposava Dobrila Vojnović, oporučno je svu svoju imovinu darovala za pomoć djeci Vukovara. Novac od prodaje njezinog stana, nasljednici su poklonili za izgradnju vrtića u prigradskom naselju Sotin.

Filip i Matea do vrtića svaki dan putuju desetak kilometara. U njihovom selu Sotinu ga nema. 'Ima dosta djece u Sotinu, a raštrkani su i na Mitnici i ovdje i kod bolnice, a to nema smisla', kazao je Josip Pavletić, Matein otac.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Zbog loše hrane i uvjeta Obrat u zagrebačkom vrtiću: Ravnateljica podnijela pa povukla ostavku nakon pobune roditelja

Jedna kuća u Sotinu uskoro postaje vrtić i to sve zahvaljujući Splićanki Ljeposavi Dobrili Vojnović. Gotovo 900.000 kuna od prodaje vlastitog stana, oporučno je ostavila za pomoć djeci Vukovara. 'Kako je ona radila u prosvjeti, tako je njezin odabir bio neki dječji vrtić', kazao je Tomislav Vojnović, nećak Ljeposave Dobrile Vojnović.

Lijepa gesta oduševila je Sotinjane. 'Joj, pa to je nešto prekrasno. Mislim, u današnje vrijeme da netko pokloni svoju imovinu za dobrobit djece, nemam riječi', kazala je Amalija Počić iz Sotina.

>> Dirnuta voditeljica poklonila samohranoj majci automobil i tisuće kuna!

Bez riječi je ostao i Ivo Kovačić, predsjednik Udruge vukovarskih branitelja, kada su ga Ljeposavini nasljednici nazvali. 'Nisam vjerovao sam sebi. Prvo sam pitao je li to stvarno, je li to istina, je li to neka šala', kazao je.

Nakon šoka, uslijedila je akcija. Uz Dobrilin novac, kuća u vlasništvu grada bit će pretvorena u vrtić. 'Bit će zaista velika pomoć i roditeljima u Sotinu i svima nama jer će se poboljšati standardi u dječjim vrtićima', kazala je Dubravka Sabo, ravnateljica vrtića Vukovar I.

Mnoge će se generacije Sotinjana igrati u svom vrtiću i to zahvaljujući plemenitosti jedne Splićanke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene