Očevid, ilustracija
Očevid, ilustracija Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Policajci su u petak rano ujutro vidjeli automobil koji je prošao kroz crveno na semaforu. Tada je krenula potjera za njim. Utvrđeno je da se radi o ukradenom vozilu.


U petak ujutro oko 02:20, na području Sinja, na cesti D1, policajci su vidjeli da je vozač automobila Renault prošao kroz crveno svjetlo. Krenuli su za njim uz rotirku i sirenu.

Vezani članci Pištolj, ilustracija Pljačka sportske kladionice u Splitu: Maskiran prijetio djelatnici pištoljem i ukrao novac Nasilje, ilustracija Mladić premlatio maloljetnu majku njegova djeteta, prijetio joj smrću: Nije mu dala PIN svoje bankovne kartice

Policajci su pokušali zaustaviti automobil, no vozač je dodao gas. Automobil se kretao nekontrolirano prelazeći iz desne u lijevu prometnu traku.

Policajci su ga pokušali zaustaviti, ali u jednom trenutku vozač Renaulta je počeo pretjecanje policijskog vozila i pokušao ga je izgurati s ceste. Policajci su nastavili vožnju te su nedugo zatim u mjestu Koljane vidjeli da je automobil sletio s ceste na nepregledan i nepristupačan teren obrastao šumom.

Dvije osobe iz automobila su pobjegle u pravcu šume. U tijeku je pretraga terena kako bi bile pronađene. Na mjestu događaja obavit će se očevid.

"Policijski službenici su obavljenim provjerama utvrdili da je vozilo otuđeno u četvrtak tijekom večeri na području Imotskog. U tijeku je kriminalističko istraživanje", priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.