Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razbijen obiteljski posao: Uhićeno osam dilera, jedan u bijegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je nakon višemjesečne akcije, kodnog imena Terminal, uhitila osmero osoba sa šireg zagrebačkog područja zbog osnovane sumnje da su se udružile radi preprodaje kokaina, amfetamina i 'skunka', a jedan je u bijegu, rečeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi krapinsko- zagorskoj.

U akciju je bila uključena krapinsko-zagorska, koprivničko-križevačka i zagrebačka policija, u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a, čiji je načelnik Odjela droga Darko Žižek bio na današnjoj konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

Osnovano se sumnja da je 37-godišnji hrvatski državljanin u razdoblju od lipnja do kolovoza ove godine na zaprešićkom području organizirao dilersku mrežu. Nabavljao je veće količine droge od više osoba, a njegovi pomagači pakirali su ju u paketiće namijenjene uličnoj prodaji, a potom ju prodavali na području Zagreba i Zaprešića, te Krapinsko-zagorske županije.

Uz njega, uhićeni su hrvatski državljani, u dobi 19, 20, 28 i 29 godina, te dvije 26-godišnjakinje i jedna 28- godišnjakinja.

Kako se neslužbeno doznaje, "mozak" operacije bio je uhićeni Boris Weber (37) iz Zaprešića, a među uhićenima je i njegova djevojka Nikolina (26), sin Karlo (19) i još neki članovi obitelji.

Policija je u kućama, stanovima i automobilima, kojima su se koristili uhićeni, pronašla 22,8 grama heroina, 10,8 grama kokaina, više od 4 kilograma manitola - smjese za miješanje s kokainom, 9,81 grama amfetamina, 31,67 grama marihuane i drugu drogu u manjim količinama.

Osim droge, pronađena su i 22 mobitela kojima su se krijumčari koristili, domaći i strani novac, dva računala, laptop, tri pištolja, tri prigušivača, 16 komada streljiva, dvije digitalne vage, veća količina zlatnog i srebrnog nakita, digitalni fotoaparat te etui s 32 fotografije koje pokazuju konzumaciju droge.

Jesu li te fotografije krijumčari koristili za moguće ucjenjivanje kupaca, u policiji nisu mogli potvrditi, samo su rekli da je cijeli slučaj vezan uz nedavnu zapljenu droge na koprivničkom području.

Od devet osumnjičenih osoba, jedan 24 godišnjak je u bijegu i za njim policija intenzivno traga.

Svi uhićeni od prije su poznati policiji zbog istovrsnih kaznenih djela.

Svih osmero danas su privedeni u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu. Na teret im se stavlja zloporaba opojnih droga, a prvoosumnjičenom Borisu Weberu i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kaznene prijave podnesene su USKOK-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene