Uhićenjem izvanbračnog para s područja Kutine, koji se "specijalizirao za provale" u vikendice, prekinut je niz od 42 provale i jedne krađe po obroncima Moslavačke gore.

Galerija


Za ukupno 43 kaznena djela na području Popovače i Velike Ludine, uglavnom na vinskim cestama, sumnjiče se muškarac B. K. (39) i žena K. U. (43), koji su uhićeni u noći između 13. i 14 rujna kada im je policija postavila zasjedu, istaknuto je u utorak na konferenciji za novinare.

Vezani članci Više ilegalnih migranata u RH - 2 U Hrvatskoj sve više ilegalnih migranata, ima i provala: ''Došao je u šest ujutro jadan i mokar, pa smo ga obukli i najeli'' Armin Tatarević i Petar Pereža - 7 Predsjednik Sindikata pravosudnih policajaca: "Očekujem suspenziju i stegovni postupak, to su stariji kolege..."

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut rekao je da su iz vikendica krali razne predmete i opremu za vinogradarstvo, kao što su peći za grijanje, bačve od inoksa, akumulatori, agregati, plinske boce, pretvarači za struju, motorne pile, trimeri, rakijski kotlovi, potopne pumpe i drugi električni uređaji, alati i predmeti za kućanstvo, ukupne vrijednosti od oko 130.000 kuna.

Tijekom istrage je dio ukradenih predmeta pronađen i bit će vraćen vlasnicima, a uhićeni su predani pritvorskom nadzorniku. Sudac istrage odredio im je 30 dana istražnog zatvora.

O akciji policije govorio je načelnik Policijske postaje u Kutini Predrag Fintić. Prema procjeni policije koje bi još vikendice mogle biti na udaru pljačkaša, u noći između 13. i 14 rujna organizirana je blokada i postavljena im je zasjeda te su te noći uhićeni.

Do trenutka uhićenja, te su noći već obavili pet provala i ukradeni su predmeti pronađeni u njihovu vozilu. (Hina)