Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U jednoj večeri...

Uhićena trojica muškaraca s velikim količinama droge i oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinska policija uhitila je trojicu muškaraca kod kojih je pronašla i zaplijenila veću količinu droge. Na ilegalnom tržištu roba bi vrijedila više od 630 tisuća kuna. Uhićen je i muškarac kod kojeg policija je pronašla više od 90 kilograma rezanog duhana, vrijednog oko 30 tisuća kuna.

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare da su srijedu navečer uhićena dvojica muškaraca s područja Omiša, 36-godišnjak u Hyundaiju te 38-godišnjak u Audiju. Kod mlađega je policija pronašla i oduzela kilogram i 206 grama amfetamina, 26 grama kokaina, 178 grama droge MDMA (metilamfetamin), opremu i pribor za vaganje i pakiranje droge, jednu automatsku pušku, te pištolj kojeg je ilegalno posjedovao. Kod 38-godišnjaka je policija pronašla dva kilograma i 176 grama amfetamina.

Policija je utvrdila da su osumnjičeni drogu nabavljali kako bi je prodavali na području Splitsko-dalmatinske županije, a njena vrijednost na ilegalnom tržištu se procjenjuje na oko 600.000 kuna. Obojica su predani pritvorskom nadzorniku.

Na području Sinja policija je također jučer uhitila 40-godišnjaka kod kojega je, u Mercedesu koji je vozio, na zadnjem sjedištu našla vrećicu sa 630,2 grama marihuane vrijedne 30.000 kuna, digitalnu vagu i pištolj za koji nije imao dozvolu.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Očevid u Splitu na mjestu gdje je mladić uboden nožem - 1 Uhićene dvije osobe FOTO Krvava noć u Dalmaciji: Ovo je mjesto strašnog ubojstva, policija objavila nove detalje

>> Policija zaustavila 59-godišnjaka s 57 grama kokaina

Njih trojicu policija je prijavila za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja.

Jučer je policija dovršila i kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom sa šireg splitskog područja kojeg su u Splitu pokušali zaustaviti, no on se dao u bijeg. 'Ne zadugo jer su ga policajci uhitili, te kod njega pronašli 11 PVC vrećica s više od 2,70 kilograma rezanog duhana skrivenog u torbi koju je imao sa sobom. Pregledana je i njegova garaža, te je u njoj pronađen još 91 kilogram rezanog duhana čija se vrijednost na tržištu procjenjuje na 30.000 kuna', rekao je novinarima zapovjednik Prve policijske postaje Split Ilija Patrun.

Protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene