Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnesena kaznena prijava

Uhićen zbog ratnog zločina u srpskim logorima: Zlostavljao branitelje i civile zarobljene u Vukovaru, jedan od njih preminuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
49-godišnji hrvatski državljanin uhićen je i protiv njega je podnesena kaznena prijava. 1991. i 1992. godine bio je čuvar u srpskim logorima Begejci, Stajićevo i Sremska Mitrovica i tamo mučio zarobljene branitelje i civile.

Dovršena je kriminalistička istraga nad 49-godišnjim hrvatskih državljaninom osumnjičenim za ratni zločin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločini Stražar u Malom logoru premlaćivao i zlostavljao Hrvate i Bošnjake, protiv njega je podignuta optužnica Ilustracija Pripadnici srpske paravojske Osumnjičeni za ratni zločin u Vukovaru: Iz podruma izvukli civile, odveli ih na polje i ubili, među njima je bilo djece

Od početka listopada 1991. do kolovoza 1992., tada kao 19-godišnji pripadnik paravojnih formacija, bio je čuvar u logorima u Begejcima, Stajićevu i Sremskoj Mitrovici u Srbiji.

Zajedno s drugim osobama grubo je fizički i psihički zlostavljao zarobljene branitelje i civile.

Zlostavljanju te intenzivnoj boli i patnji kao i poniženjima bila su izložena najmanje šestorica zarobljenika prethodno zarobljena na području Vukovara, od kojih je jedan, tada 33-godišnjak, 1992. godine u logoru Sremska Mitrovica i preminuo.

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljeni su razgovori i prikupljena saznanja od većeg broja osoba.

49-godišnjak je u četvrtak uhićen na području Vukovarsko-srijemske županije, a u petak je pritvoren uz kaznenu prijavu. Za navedeno kazneno djelo predviđena je kazna zatvora do 20 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene