Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljali se kao policajci

UHIĆEN VOĐA 'BILJANSKE GRUPE' Pljačkali umirovljenike po Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Križanac, vođa kriminalne skupine čiji su pripadnici prevarili veliki broj umirovljenika u Hrvatskoj, uhićen je na području Bosne i Hercegovine, potvrdila je Hini Mirna Miljanović, glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

"Križanac je uhićen u ponedjeljak navečer u Banjoj Luci na temelju dojave koju smo dobili od hrvatske policije", kazala je Miljanović dodajući kako će sada biti proveden zakonom propisani postupak s obzirom da Hrvatska traži izručenje ovog 38-ogodišnjaka.

Pročitajte i ovo Nedaleko Zagreba otkriveno skladište s nekoliko tona ilegalnog duhana - 4 uhićena dvojica FOTO Kod Zagreba otkriveno skladište s gotovo osam tona ilegalnog duhana Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja

To u pravilu znači kako će on biti predan Sudu BiH koji odlučuje o tome jesu li ispunjeni uvjeti za izručenje. U Križančevu slučaju zapreka izručenju moglo bi biti njegovo bosanskohercegovačko državljanstvo.

Križanac je poznat kao vođa tzv. "Biljanske grupe", čiji su pripadnici varali umirovljenike u Hrvatskoj.

Lažno se predstavljajući kao policijski inspektori ili službenici banke, uzimali su od umirovljenika bankovne kartice i PIN-ove uz objašnjenje kao im je netko ukrao podatke te su potom s računa podizali novac.

Križanca hrvatsko pravosuđe tereti za najmanje sedamnast kaznenih djela. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene