Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Za njim raspisana tjeralica

Uhićen Vinko Martinović Štela na ulazu u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vinko Martinović zvan Štela, haaški osuđenik koji je u siječnju nakon odslužene dvije trećine 18-godišnje zatvorske kazne pušten iz talijanskog zatvora, uhićen je jučer na graničnom prijalazu Mali Prolog temeljem tjeralice koju je Županijski sud u Zagrebu raspisao 2008.

Martinović je uhićen popodne na prijelazu Mali Prolog u blizini Metkovića prilikom pokušaja ulaska u Bosnu i Hercegovinu a sa sobom je imao bosansko-hercegovačke isprave, rekla je glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić.

Nije se odmah moglo doznati je li Martinović uhićen temeljem tjeralice koja je za njim raspisana zbog ubojstva žene u Mostaru ili po tjeralici za neko drugo kazneno djelo.

Martinović je 1998. na zagrebačkom Županijskom sudu optužen za ubojstvo Jasmine Đukić za što je iste godine bio nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora, no Vrhovni sud je pet dana prije Martinovićeva izručenja Haaškome sudu u kolovozu 1999. ukinuo presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje.

Martinović je u Haagu 2006. proglašen krivim za ratne zločine koje je nad Bošnjacima u zapadnoj Hercegovini 1993. i 1994. počinila Kažnjenička bojna Hrvatskoga vijeća obrane. Osuđen je na 18 godina zatvora, a zapovjednik postrojbe Mladen Naletilić zvan Tuta na 20 godina. Obojica su 2008. poslani u Italiju na odsluženje kazne. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija u Bugojnom, BiH Zločin u Bugojnu U BiH se nastavlja istraga o samoubojstvu svjedoka ratnih zločina nad Hrvatima: "Treba naći pokrovitelje samoubojstva" Policija u Bugojnom, BiH Ubijen 21 Hrvat Istraga u BiH o samoubojstvu svjedoka u istrazi ratnih zločina nad Hrvatima

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene