Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pronađen veći dio novca

Policija munjevito uhitila pljačkaša banke iz Opuzena, ispostavilo se da se radi o - borcu za građanska prava

Ivo Matičević Foto: Dnevnik.hr)
Ivo Matičević Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Dubrovačko-neretvanska policija uhitila je muškarca (41) kojeg sumnjiče za pljačku banke u Opuzenu u ponedjeljak.

Suradnjom hrvatske i bosanskohercegovačke policije sinoć je na području Neuma uhićen 41-godišnji muškarac koji se sumnjiči za kazneno djelo razbojništva počinjeno jučer u Opuzenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krim istraživanje u tijeku Nije dugo bio bogat: S pištoljem upao u banku u Zagrebu, brzo ga uhitili Ilustracija Bez gotovine Prošla godina protekla bez ijedne pljačke: Zašto su njihove banke najsigurnije na svijetu?

Muškarac je u ponedjeljak u poslovnici banke u Opuzenu, uz prijetnju djelatnicima, otuđio više od 47 tisuća kuna, nakon čega je pobjegao u nepoznatom smjeru.

U trenutku razbojništva u poslovnici nije bilo građana, već samo troje djelatnika od kojih nitko nije ozlijeđen.

Kako piše Slobodna Dalmacija radi se o Ivi Matičeviću, predsjedniku Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve, koji je poznat javnosti po organiziranju prosvjednih skupova protiv zdravstvenog sustava i borbi za prava pacijenata u dolini Neretve, a u veljači je zbog toga pješačio do Zagreba. Poznat je Matičević i policiji. Prije 12 godina na Županijskom sudu u Šibeniku, zajedno sa S.V. iz Drniša, pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu zbog dilanja marihuane i kokaina. Radilo se o posjedovanju gotovo osam kilograma marihuane i 123,55 grama kokaina, a Matičević je dobio četiri godine zatvora.

Izručit će ga Hrvatskoj

"Prikupljenim operativnim saznanjima, vrlo brzo nakon samog događaja, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Metković utvrdili su da je počinitelj ovog kaznenog djela 41-godišnji državljanin Republike Hrvatske koji je, neposredno nakon počinjenja kaznenog djela, napustio područje Republike Hrvatske u pravcu Neuma, Bosna i Hercegovina", objavila je policija.

U suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Čapljina i Policijske postaje Čapljina 41-godišnjak je već sinoć lociran u objektu smještaja u Neumu gdje je uhićen.

Temeljem naloga Tužiteljstva Bosne i Hercegovine tijekom današnjeg dana pretraženo je vozilo i objekt smještaja koje je koristio osumnjičeni gdje je pronađen veći dio otuđenog novca.

Osumnjičeni 41-godišnjak se trenutno nalazi u Istražnom centru u Bosni i Hercegovini te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj gdje će, uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo „Razbojništvo“, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene