Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DNK na eksplozivu

Uhićen dvojac koji je bacao 'paštete' po Poljudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila dvojicu muškaraca osumnjičenih da su prije deset dana na utakmici Hajduk-Hrvatski dragovoljac na Poljudu pod šetnicu sjeverne tribine bacili tri improvizirane eksplozivne naprave.

Neslužbeno se doznaje kako su uhićeni 38-godišnjak iz Benkovca i 22-godišnjak iz Stankovaca. Prvi osumnjičenik već je poznat policiji po nekoliko kaznenih djela, a mlađi muškarac, kod kojega je pronađeno oružje i streljivo, dosad nije bio kazneno prijavljivan. Policiju, koja je ispitala više od 30 osoba iz Splitsko-dalmatinske županije i osam iz Zadarske, a poligrafski je testirala 15 osoba, do počinitelja je doveo DNK - trag pronađen na eksplozivu.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

>> Zagreb: Torcida palicama napala dvojicu Rusa

Danas je policija izvijestila da je zadarska je policija u ponedjeljak u premetačini obiteljske kuće u kojoj živi 22-godišnji S.B. pronašla jednu ulaznicu za nogometnu utakmicu Hajduk-Hrvatski dragovoljac, jednu ulaznicu za utakmicu Hajduk-Zenit, automatsku pušku promjera 7,62 milimetra, lovačku pušku IŽ promjera 16 milimetara, zatvarač za pušku M-48, zatvarač i udarnu iglu za poluautomatsku pušku, 50 komada streljiva za lovačku pušku, 25 metara sporogorećega štapina te 1523 komada streljiva vojnog podrijetla.

Naprave su mogle i ubiti nekoga

Marijan Čelić iz Odjela protueksplozijske zaštite splitske policije potvrdio je novinarima kako je riječ o opasnoj napravi, točnije protupješačkoj mini, tzv. pašteti, koja je mogla nekoga i usmrtiti, a ne samo oštetiti izloge prodavaonica i poslovnih prostorija ispod stadiona na Poljudu.

Osumnjičenici su 30. listopada na stadion unijeli tri eksplozivne naprave, tzv. paštete, od kojih su dvije eksplodirale, a treća nije. Srećom, počinjena je samo šteta, a nije nitko ranjen iako je u tom trenutku u blizini eksplozije bilo više navijača Hajduka.

Načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Josip Bukvić zahvalio je građanima i navijačima na suradnji u traganju za počiniteljem, ističući kako uhićene osobe ne dovode u vezu s navijačkom skupinom Torcidom, nego ih tretiraju kao osobe koje češće odlaze na utakmice na kojima igra Hajduk. Također je pozvao građane da predaju oružje i streljivo koje drže kod kuće. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene