Vatrogasci (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Vatrogasci (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Dubrovačko-neretvanska policija uhitila je 42-godišnjaka zbog sumnje da je u nedjelju na dva mjesta podmetnuo požare u Kominu na predjelu Ploča.


Policija je u utorak priopćila da su policajci iz Ploča uočili 42-godišnjaka za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je podmetnuo oba požara, namjerno zapalivši travu i nisko raslinje.

Vezani članci Zagreb: Požar unutar zgrade stare Ciglane Zagreb (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Požar u staroj ciglani u zagrebačkoj Ilici: Na terenu 20-ak vatrogasaca, istražuje se uzrok izbijanja vatre Požar na Ranžirnom kolodvoru (Foto: Facebook, JVP Zagreb) Požar na Ranžirnom kolodvoru u Zagrebu, zapalili se drveni pragovi, vatrogasci: "Nema opasnosti za ljude"

U prvom požaru, koji je izbio oko 10:45 na predjelu Luka, opožareno je oko 3000 četvornih metara.

Drugi požar, koji je izbio nekoliko minuta kasnije na više mjesta u dužini od dva kilometra na predjelu Rastoka, opožario je oko 4000 četvornih metara.

Intervencijom vatrogasaca i mještana oba su požara vrlo brzo ugašena i nije nastala veća materijalna šteta.

Zbog psihičkog stanja u kojem je zatečen osumnjičeni 42-godišnjak prevezen je na liječnički pregled, a potom i u splitsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću podnosi kaznena prijava, kažu u policiji. (Hina)