Vatrogasci (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Vatrogasci (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dubrovačko-neretvanska policija uhitila je 42-godišnjaka zbog sumnje da je u nedjelju na dva mjesta podmetnuo požare u Kominu na predjelu Ploča.


Policija je u utorak priopćila da su policajci iz Ploča uočili 42-godišnjaka za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je podmetnuo oba požara, namjerno zapalivši travu i nisko raslinje.

Vezani članci Gospodarske zgrade svetišta Majke Božje Bistričke noćas su stradale u požaru - 1 Milijunska šteta od požara u svetištu Majke Božje Bistričke, utvrđen i uzrok požara Muškarca koji se dovodi u vezu sa smrću djevojke u Sopotu privode sucu - 5 Čeka se odluka o pritvoru: Muškarca koji se dovodi u vezu sa smrću djevojke u Sopotu privode sucu

U prvom požaru, koji je izbio oko 10:45 na predjelu Luka, opožareno je oko 3000 četvornih metara.

Drugi požar, koji je izbio nekoliko minuta kasnije na više mjesta u dužini od dva kilometra na predjelu Rastoka, opožario je oko 4000 četvornih metara.

Intervencijom vatrogasaca i mještana oba su požara vrlo brzo ugašena i nije nastala veća materijalna šteta.

Zbog psihičkog stanja u kojem je zatečen osumnjičeni 42-godišnjak prevezen je na liječnički pregled, a potom i u splitsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću podnosi kaznena prijava, kažu u policiji. (Hina)