Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukrajinskog instruktora joge kod Vrsara je ugrizao poskok, a on je cijelu noć proveo u agoniji, prije nego li je pozvao prijatelja u pomoć.


Nesretnog je 51-godišnjeg Yuriya Motsara, tijekom penjanja na sportskom penjalištu u Limskom kanalu na Punta Šimiji, još u srijedu navečer ugrizao poskok, no on je pomoć pozvao tek u četvrtak oko 8.30 ujutro.

Vezani članci U Vodnjanu automobilom sletio s ceste - 4 Teška prometna nesreća kod Pule: Automobil sletio s ceste, vozač na mjestu poginuo Dijete u vrtiću, ilustracija U vrtićima i jednoj školi u Puli otkrivene povećane razine radona, iz Grada tvrde - djeca su sigurna

'Bilo je strašno. Već izmoren, nazvao me oko 7 sati i rekao mi na talijanskom: 'Pomozi mi, jedna kobra me ugrizla'. Imali smo veliku sreću što smo ga pronašli, budući je šuma Kontija jako velika. On nam je telefonom govorio kojim je puteljcima išao. Kada smo ga našli već mu je ruka bila crna i bio je skoro bez svijesti', ispričao je za Novi list Denis Mofradin, Motsarov prijatelj.

>> Preživio dvostruki ugriz poskoka
>> Tunel Sveti Rok opsjedaju poskoci
>> Ugrizao ga poskok: 'Od sada po šparoge na tržnicu'

'Našli smo Ukrajinca kako leži na leđima. Odmah sam nazvao policiju, pa su uskoro ondje stigli i hitna pomoć i vatrogasci i doveli ga do medicinske ekipe. Bio je pri svijesti kada su mu liječnici dali serum', dodao je lovočuvar Ivan Klarić, s kojim je Mofardin krenuo u potragu za Ukrajincem.

Motsar je do penjališta prvi išao biciklom te potom pješke, a čim se počeo penjati, zmija ga je ugrizla za prst. Čitavu noć, Motsar je pokušavao pomoći sam sebi, no iscrpljen, ujutro je pozvao Mofradina i zatražio ga za pomoć, gotovo na rubu svijesti. Njegovo stanje sada je stabilno i on se nalazi u pulskoj bolnici.