Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojici dvoje djece i troje odraslih vjerojatno maksimalna kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Masakr koji je počinio 46-godišnji Puljanin Damir Voschion ne pamti se u Puli od 1991. godine.

Damir je ubio pet članova svoje obitelji: 70-godišnjeg oca Renata, 40-godišnjeg brata Deana, njegovu suprugu 36-godišnju Natašu te njihovo dvoje malodobne djece, sedmogodišnju djevojčicu i dvomjesečnog dječaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku Slika nije dostupna Ubojica iz Pule prebačen u zatvorsku bolnicu

Neka su ubojstva počinjena hicem iz pištolja, dok su ostali pretučeni tupim predmetom, rečeno je na konferenciji za novinare PU istarske. 

Policija nije precizirala na koji je način kojoj žrtvi presudio pomahnitali ubojica. Ti će podaci biti utvrđeni nakon obdukcije u Zagrebu.

Podrijetlo oružja nije poznato, samo se zna kako Damir za pištolj nije imao dozvolu. 

>> Masakr u Puli: Likvidirao bebu, dijete i troje ljudi

Susjedi su primijetili da se u kući Voschionovih nešto događa i pozvali Hitnu pomoć. Policija je za ubojstva doznala od samog ubojice. Naime, Damir je nakon što je završio s krvavim pohodom sam došetao u policijsku postaju i predao se.

Ubojici određen 48-satni pritvor

Damiru Voschionu istražni je sudac večeras, nakon saslušanja, odredio 48-satni pritvor.

U Istražni centar Voschion (46) sproveden je večeras u 18 sati.
Saslušao ga je istražni sudac Svetislav Vujić uz prisustvo branitelja po službenoj dužnosti, Mije Čulića.

Voschion je iznio obranu i pojasnio motiv i način na koji je u četvrtak u obiteljskoj kući u Rohreggerovoj ulici 33 ubio svog oca Renata (70), brata Deana (49), njegovu suprugu Natašu (36), te njihovo dvoje djece 7-godišnju Karlu i dvomjesečnog Maura.

Nakon saslušanja, branitelj Čulić je novinarima rekao da je Voschionu određeno odredio 48-satno zadržavanje, ali nije otkrio ništa iz Voškionovog iskaza.

"O detaljima iskaza mog branjenika ne mogu govoriti. Rekao bih samo da je u ovom slučaju zakazao čovjek kod kojeg je došlo do poremećaja uma", kazao je novinarima Mijo Čulić.

Očevidom je, kako je izvijestila danas policija, utvrđeno da je
Voschion izvršio teško ubojstvo nad pet osoba, od kojih je neke ubio vatrenim oružjem, a neke udarcima tvrdim predmetom.

U Puli će zbog ovog strašnog zločina na dan pokopa obitelji
Voschion biti proglašen dan žalosti.

Pokop će najverojatnije, nakon okončanja obdukcije, biti u
ponedjeljak.

Sutra će se u 17 sati u Mjesnom odboru Nova Veruda održati komemorativni skup za tragično preminule članove obitelji Voschion.

Otprije poznat policiji

Kao motiv ubojstva policija je istaknula narušene obiteljske odnose.

Damir Voschion otprije ima jednu kaznenu prijavu za prijetnju, a dva puta je prekršajno prijavljivan zbog narušavanja javnog reda i mira. Nikada nije prijavljivan zbog nasilja u obitelji.

Bit će optužen za tri ubojstva i dva teška ubojstva. 

Naime prema hrvatskom Kaznenom zakonu usmrćivanje djeteta tretira se kao teško ubojstvo. Ubojici prijeti maksimalna kazna zatvora od 40 godina. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene