Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je Vrhovni sud jučer donio pravomoćnu presudu, kojom je 24-godišnji Elvis Šopić za ubojstvo taksista Igora Čustića osuđen na 12 godina zatvora, Šopić je priveden u Zatvor u Zadru i uskoro će biti upućen u Remetinec, gdje će se odrediti u kojem će zatvoru izdržavati kaznu.


'Vrlo uskoro, najvjerojatnije za 10-ak dana, Šopić će biti upućen u Zatvor u Remetincu u Odjel za dijagnostiku, gdje će mu nakon obrade biti određen i zatvor u kojem će služiti 12-godišnju kaznu' rekla je glasnogovornica Županijskog suda u Zadru Dijana Grancarić.

Vezani članci Slika nije dostupna Šopićevu presudu zaboravili proglasiti pravomoćnom Slika nije dostupna Rekonstrukcija ubojstva: Metak u čelo taksistu Ćustiću

Šopić je javnosti poznat kao ubojica zadarskog taksista Igora Ćustića 2008. godine, a Vrhovni sud sada je donio pravomoćnu presudu, kojom je Šopić kažnjen s 12 godina zatvora. Sukladno pravomoćnoj presudi Vrhovnoga suda RH, Županijski sud u Zadru odmah je donio rješenje o pritvaranju Elvisa Šopića koji je jučer poslijepodne i pritvoren. Presudom Županijskog suda u Zadru Šopiću je prvotno određena kazna od 15 godina zatvora.

Podsjetimo, zbog traljavosti pravosuđa, Šopić je pravomoćnu presudu dočekao na slobodi. Zadarski Županijski sud Šopiću je kanio produljiti pritvor na još devet mjeseci, ali to nije bilo moguće, jer je istekao maksimalni rok od dvije godine za boravak u pritvoru bez pravomoćne presude. Taj je rok u Šopićevom slučaju istekao 31. siječnja ove godine pa Vrhovnom sudu nije ostalo drugo nego prihvatiti žalbu njegovog odvjetnika i osloboditi Šopića.