Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhovni sud donio presudu

Elvis Šopić počinje izdržavati 12-godišnju kaznu zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Vrhovni sud jučer donio pravomoćnu presudu, kojom je 24-godišnji Elvis Šopić za ubojstvo taksista Igora Čustića osuđen na 12 godina zatvora, Šopić je priveden u Zatvor u Zadru i uskoro će biti upućen u Remetinec, gdje će se odrediti u kojem će zatvoru izdržavati kaznu.

'Vrlo uskoro, najvjerojatnije za 10-ak dana, Šopić će biti upućen u Zatvor u Remetincu u Odjel za dijagnostiku, gdje će mu nakon obrade biti određen i zatvor u kojem će služiti 12-godišnju kaznu' rekla je glasnogovornica Županijskog suda u Zadru Dijana Grancarić.

Pročitajte i ovo Bojan Hajdin, predsjednik Udruge paraplegičara i tetraplegičara Wings for life Sve je spremno za spektakl u Zadru: "Događajima poput ovoga budi se svijest o osobama s invaliditetom" Zadar spreman za WFL - 4 Wings for life Tisuće ljudi trčat će za one koji ne mogu, s njima će biti i bivši izbornik Vatrenih

Šopić je javnosti poznat kao ubojica zadarskog taksista Igora Ćustića 2008. godine, a Vrhovni sud sada je donio pravomoćnu presudu, kojom je Šopić kažnjen s 12 godina zatvora. Sukladno pravomoćnoj presudi Vrhovnoga suda RH, Županijski sud u Zadru odmah je donio rješenje o pritvaranju Elvisa Šopića koji je jučer poslijepodne i pritvoren. Presudom Županijskog suda u Zadru Šopiću je prvotno određena kazna od 15 godina zatvora.

Podsjetimo, zbog traljavosti pravosuđa, Šopić je pravomoćnu presudu dočekao na slobodi. Zadarski Županijski sud Šopiću je kanio produljiti pritvor na još devet mjeseci, ali to nije bilo moguće, jer je istekao maksimalni rok od dvije godine za boravak u pritvoru bez pravomoćne presude. Taj je rok u Šopićevom slučaju istekao 31. siječnja ove godine pa Vrhovnom sudu nije ostalo drugo nego prihvatiti žalbu njegovog odvjetnika i osloboditi Šopića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene