Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ranije poznat policiji

Ubojica iz zlatarnice pred istražnim sucem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenika zlatarnice 'Zagreb' koji je jučer iza 14 sati u Margaretskoj ulici ubio 43-godišnjeg muškarca policija će, osim za ubojstvo, prijaviti i za dovođenje u opasnost dvojice ljudi koji su se u zlatarnici zatekli u vrijeme zločina.

Jedan od njih je vlasnik zlatarnice, a drugi 31-godišnji muškarac koji je u prodavaonicu ušao zajedno s ubijenim, izvijestila je danas zagrebačka policija. Iako policija nije službeno navela motive zločina iz više izvora doznaje se da je ubojstvo uslijedilo nakon dugogodišnjeg 'kamatarenja'. Zaposlenik u zlatarnici Ivica Ivanda navodno je godinama bio žrtva kamatara Branka Mijića, koji je i prilikom posljednjeg susreta došao tražiti novac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ima izbore u vidu Suci najavili bojkot izbornog povjerenstva. Šef Vrhovnog suda: ''To je neprihvatljivo'' Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Prema službenom policijskom izvješću Ivanda je, nakon svađe i tjelesnog obračuna ispred dvojice očevidaca, u svoju žrtvu ispalio četiri hica iz pištolja za koji nije imao dozvolu. Na mjestu zločina dočekao je policiju, koja ga je zavezanog lisicama odvela u postaju. Tijekom poslijepodneva Ivanda bi trebao biti prepraćen istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda i odveden u pritvor u Remetincu. 

>> U središtu Zagreba zlatar ubio kamatara

Inače, Ivanda je od ranije poznat policiji zbog kaznenog djela 'dovođenja u opasnost općeopasnom radnom ili sredstvom', a kriminalni dosije imao je i ubijeni Mijić. On je 1988. u Zagrebu nožem ubio policajca Iliju Mandića, zbog čega je nekoliko godina proveo u zatvoru. Tri godine odslužio je u Italiji, odakle je otišao u Njemačku, koja ga je zbog presude u odsutnosti izručila Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene