Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Beogradu

Ubijen predsjednik Auto-moto saveza Srbije: Nakon pucnjave ubojica presudio i sebi

Ilustracija: AFP
Ilustracija: AFP
Glavni tajnik Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Predrag Đurđev, usmrtio je u petak hicima iz pištolja predsjednika tog saveza Mirka Butuliju, a potom počinio samoubojstvo, objavili su beogradski mediji. Vijest o pucnjavi potvrdio je i MUP Srbije.

U priopćenju MUP-a navodi se da je u sjedištu nacionalnog auto-moto saveza u Rooseveltovoj ulici "došlo do pucnjave iz vatrenog oružja", te da je, "prema prvim informacijama, P. Đ. (1976) ispalio više hitaca u pravcu M. B. (1976) i tom prilikom ga teško ranio".

"Nakon toga P. Đ. je počinio samoubojstvo, dok je ozlijeđeni M. B. prevezen na bolnicu", navedeno je u policijskom priopćenju.

Srpski Blic izvještava da se Đurđev posvađao s jednim od zaposlenih te da je Butulija pokušao smiriti strasti i prekinuti svađu. Međutim, Đurđev je tada potegao za pištoljem i u Butuliju navodno ispalio pet hitaca.

Zatim je napustio ured, ušao u drugu prostoriju te se ondje ubio. Đuređev je preminuo je na licu mjesta, dok je Butulija u bolnici podlegao ozljedama.

Butulijina tajnica čula je pucnjavu i pojurila je prema njegovom uredu, gdje je vidjela naoružanog Đurđeva pa je u panici iskočila kroz prozor ureda koji se nalazi na prvom katu.

Mirko Butulija (43) je na mjesto direktora AMSS došao krajem 2014. godine. Tri godine nakon toga imenovan je za člana najvažnijeg tijela Svjetske automobilske federacije.

Također, Butulija je bio i predsjednik rukometnog kluba "Crvena zvezda", potpredsjednik Rukometnog saveza Srbije, i otac četvero djece. (Hina/B.F.M.)
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene