Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovornost preuzeo Cvikov cimer?

U zatvorskoj ćeliji pronađena dva mobitela i tablete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je danas da su jučerašnjom pretragom ćelije za pritvorenike u splitskom Zatvoru pronađeni mobiteli i priopćilo da je u tijeku postupak utvrđivanja eventualne odgovornosti službenika Zatvora za unošenje mobitela.

‘Dana 22. lipnja 2009. godine u Zatvoru u Splitu ciljanom pretragom prostorija u kojima borave pritvorenici pronađeni su dva mobitela, jedan punjač za mobitel i 13 komada tableta - analgetici. Vlasništvo pronađenih predmeta koji su izuzeti nije točno utvrđeno, a u tijeku je i postupak utvrđivanja eventualne odgovornosti službenika Zatvora u Splitu na okolnosti unosa mobitela te će se sukladno utvrđenom poduzeti odgovarajuće mjere. O svemu je obaviještena PU splitsko-dalmatinska radi poduzimanja radnji iz njihove nadležnosti’, navodi se u priopćenju koje je Ministarstvo objavilo odgovarajući na upite iz tiska. U odgovoru novinarima dodaje se i kako u premetačini nisu pronađeni oružje ni manja količina droge.

Pročitajte i ovo Zabrana vječnih kemikalija - 2 Uzrokuju hormonske poremećaje Nalaze se svuda oko nas, a sada ih EU želi zabraniti. Paradoksalno, najviše se koriste kao dio proizvodnje - lijekova Ilustracija Sve je planulo Ljudi opustošili ljekarne nakon poruke Ministarstva: "Budite spremni!" Upute su vrlo jasne i tablete nisu za svakoga

Današnji tisak je objavio da su mobiteli, koje pritvorenici ne smiju imati, nađeni u ćeliji u kojoj je i Jakša Cvitanović Cvik, optužen za organiziranu preprodaju droge i pranje tako zarađenog novca, ali da je teško da će se utvrditi čiji su te da je navodno odgovornost za njihovo posjedovanje preuzeo jedan od Cvikovih cimera. Posjedovanje mobitela u zatvoru nije kazneno djelo nego podliježe stegovnoj odgovornosti, pišu današnje novine i ističu da je ozbiljnije pitanje šverca li netko od osoblja Zatvora zabranjene predmete za novac. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene