Velika Gorica: U sudaru kamiona i automobila jedna osoba poginula - 2
Velika Gorica: U sudaru kamiona i automobila jedna osoba poginula - 2 Foto: Željko Hladika/Pixsell

U prometnoj nesreći kod Velike Gorice smrtno je stradala jedna osoba.


Oko 10 sati kod Velike Gorice u prometnoj nesreći poginula je jedna osoba.

Vezani članci Prometna nesreća u Šibeniku Krš i lom: U sudaru vozila hitne pomoći i auta ozlijeđene četiri osobe Policija, ilustracija Prometna nesreća kod Otočca: Motociklom udario u tegljač s prikolicom, 44-godišnjak na mjestu poginuo

Nesreća se dogodila na Turopoljskom nadvožnjaku, između Buševca i Mraclina. Policija je izvijestila da su u nesreći sudjelovala dva automobila i teretno vozilo.

Zbog nesreće je obustavljen promet na tom dijelu prometnice, a očevid je u tijeku.

Jedan od sudionika nesreće otkrio je što se dogodilo.

''Kamion je vozio u smjeru Siska iza jednog automobila prilikom uspona na nadvožnjak. Odjednom je, prilazeći vozilu koje je bilo ispred mene, krenuo u suprotni trak, udario u njega i prevrnuo se na bok. U trenutku udarca zaustavio sam svoje vozilo koje je bilo 30 metara udaljeno od mjesta sudara, a kamion je na boku nastavio prema vrhu nadvožnjaka gurati automobil prema meni '', ispričao je inače 56-godišnjak za Večernji list.

Kaže da je kamion gurao automobil ''dobrih 20 metara'', a zaustavio se tek kad je udario u njegov auto. Kazao je i da je pokušao pomoći 60-godišnjem vozaču u drugom automobilu, no nije mu bilo pomoći, a njegova se supruga požalila na bolove u leđima.

Prema neslužbenim informacijama, vozač kamiona ima 21 godinu, a nakon nesreće je bio u šoku te je policajcima tvrdio da je zaspao za volanom, doznaje Večernji list.