Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar u Podstrani

Gorjela vozila: Planula dva automobila i motocikl

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 1:50 u noći sa srijede na četvrtak izbio je požar u Podstrani na dva osobna automobila i motociklu.

U požaru u Podstrani kod Splita, koji je buknuo u prvim satima četvrtka, u potpunosti je izgorio jedan parkirani automobil i motocikl, a drugi je automobil nagorio, doznaje se od policije i vatrogasaca.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Policija navodi da je prva dojava o požaru na dvama vozilima i motociklu Suzuki stigla u 1:50. Vatrogasci su na teren poslali jedno vozilo DVD-a Žrnovnica s tri gasitelja koji su vatru na adresi Strožanac, Paštrićeva 19, ugasili u 2:05. U požaru je potpuno izgorio osobni automobil Citroen C3 i motocikl Burgman-Suzuki, dok je drugi osobni automobil marke Toyota nagorio.

U osam mjeseci gorjelo 29 automobila

Takve scene zapaljenih parkiranih automobila, za koje je očevid u većini slučajeva pokazao da su izbili zbog otvorenog plamena ili žara, učestalije su u Splitu u posljednje dvije godine. U samo osam mjeseci prošle godine tako je na ulicama gorjelo ukupno 29 privatnih automobila čiji su vlasnici bili poduzetnici, suci, policajci, ljudi s kriminalnim dosjeom. Uglavnom se vatra izaziva pod jednim vozilom, a onda zbog širenja požara stradaju i u blizini parkirana vozila.

Policija je zbog tog problema 2016. godine otkrivanje počinitelja stavila u svoj fokus, poslali su ophodnje na ulicu, njih čak 18 koje su brojile 50 policajaca. U većini slučajeva namjerne paljevine policija još uvijek traga za počiniteljima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene