Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HOMOFOBNI NAPADI

Napali ga dok je šetao ulicom u Splitu: ''Zaustavio se autom, pljuvao ga, vrijeđao... prijetio smrću''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu i okolici zaredali su homofobni napadi. Policija je prijavila muškarca zbog prijetnje iz mržnje.

Iz splitske policije u ponedjeljak su izvijestili kako je protiv 27-godišnjeg muškarca podnesena kaznena prijava zbog prijetnje upućene iz mržnje, jer je 12. studenoga prijetio sugrađaninu, inače pripadniku LGBT zajednice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POD PRITISKOM EU-A Zbog opomene iz Brisela, poljska regija ipak se neće proglasiti "zonom bez LGBT ideologije''

Iz Split Pridea su upozorili kako su homofobni napadi i vrijeđenja postali vrlo česti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZGLASANA REZOLUCIJA Europski parlament traži priznanje istospolnih brakova u cijeloj Uniji. Pogledajte kako su glasali hrvatski zastupnici

"Zaredalo se. U petak 12.11. u popodnevnim satima ponovo smo imali homofobni napad. Ovaj put u Splitu. Dakle jedan od nas je šetao ulicom gledajući svoja posla. A jedan frajer u kasnim dvadesetima se zaustavio u autu jer mu se nešto nije svidjelo u vezi toga. Uzeo si je za pravo da ga psuje, vrijeđa, pljuje, prijeti smrću, naziva pederčinom i gađa predmetima koji su mu došli pod ruku.

Ovaj naš se naravno prepao, ali se i dobro snašao jer mu to nije prvi homofobni napad u životu. Ni drugi ni treći. Ni zadnji.

Zapisao je broj na tablicama. Počinitelj je brzo pronađen. Podnesena je kaznena prijava. Tereti ga se za kazneno djelo prijetnje počinjene iz mržnje te je prijava podnesena nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Na slučaju iz Kaštela se još uvijek radi i traži. Ukoliko netko ima bilo kakve informacije o počiniteljima homofobnog napada u Kaštelima, bili bi jako zahvalni da nam se javi”, navodi Dalmacija danas.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene