Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okolnosti se utvrđuju

U prometnoj nesreći ozlijeđen šef sisačke policije: Pitali smo stručnjaka tko je kriv u tom sudaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak je u prometnoj nesreći u Petrinji lakše ozlijeđen načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut.

U četvrtak oko 8:35 sati, u Sisačkoj ulici u Petrinji dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prometna nesreća Kod Siska poginuo vozač: Sletio autom s ceste i udario u stablo, nije mu bilo pomoći Slika nije dostupna LEŽI U PRITVORU Varao žene, muškarce, staro i mlado: Sisački razbojnik nanizao impozantan niz nedjela

47-godišnji muškarac automobilom sisačkih registracija kretao se Sisačkom ulicom. Dolaskom do raskrižja Ulice Andrije Petračića i Ivana Zocha, započeo radnju skretanja ulijevo, u Ulicu Andrije Petračića.

Na njegovu lijevu bočnu stranu naletjelo je službeno vozilo sisačkih registracija. Njime je istom kolničkom trakom u istom smjeru upravljao načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke, a koji je ranije započeo s pretjecanjem.

Uslijed udarca osobno vozilo sisačkih registracija, kojim je upravljao 47-godišnji vozač, djelomično je sletjelo s kolnika na zemljanu površinu, dok je službeno policijsko vozilo naletjelo na smjerokazni stupić i prometni znak te potom sletjelo u odvodni kanal.

Sudionici prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su im okvalificirane lake tjelesne ozljede.

Oduzeta vozila, vozačima uzeta krv i urin

"Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, u suradnji s očevidnom ekipom Policijske uprave zagrebačke, po čijem nalogu su vozila oduzeta, dok su vozačima izuzeti uzorci krvi i urina koji će biti dostavljeni na vještačenje", navodi se u priopćenju policije.

"Po dovršenim policijskim izvidima policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće na državnoodvjetničku meritornu odluku", dodaje se u priopćenju PU sisačko-moslavačke.

"Krivnja podijeljena"

Za mišljenje o tome - tko je kriv u ovoj prometnoj nesreći pitali smo prometnog stručnjaka prof. dr. Željka Marušića. Kako je rekao za DNEVNIK.hr - radi se, o bez dvojbe, podijeljenoj krivnji.

"Krivnja je podijeljena i u to nema dvojbe. 47-godišnji vozač nije smio skrenuti ulijevo prije nego je utvrdio da to može napraviti na siguran način, bez ugrožavanja drugih, a radnja pretjecanja se ne smije obavljati u raskrižju, što je drugi vozač učinio", objasnio je Marušić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene