Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba ozlijeđena

Teška nesreća na A3 kod Popovače, poginula dvojica vozača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros oko 8:30 na autocesti kod Popovače smrtno su stradali vozači riječkih i rumunjskih tablica, a jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Policija je izvijestila kako se jutros, oko 8.30 sati na 95-om kilometru južne strane autoceste A-3 kod Donje Gračenice, općina Popovača, dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari

Nesreću je izazvao 31-godišnji vozač osobnog automobila, riječkih registracijskih oznaka, koji je vozilom upravljao lijevim prometnim trakom iz smjera zapada prema istoku.

Vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je naglo skrenuo u desno uslijed čega se automobil zanio i udario desnom stranom u lijevi bočni dio osobnog automobila, rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 71-godišnjak.

>>FOTO Dubrovnik: U frontalnom sudaru poginula žena

Od siline udarca automobil rumunjskih nacionalnih oznaka se odbio u desno i udario u metalnu odbojnu ogradu zaustavnog traka, a potom u metalnu odbojnu ogradu odvodnog kanala "Gračenica“ gdje se i zaustavio.

Automobil riječkih registracijskih oznaka se također odbio u desno, udario u metalnu odbojnu ogradu uz zaustavni trak, prošao kroz nju, sletio na zelenu površinu, probio zaštitnu žičanu ogradu i sletio u odvodni kanal gdje se automobil prevrnuo i udario krovom u kosinu kanala.

U nesreći su oba vozača smrtno stradala, a putnica iz rumunjskog automobila, 44-godišnja talijanska državljanka je lakše ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u sisačkoj bolnici gdje je zadržana na liječenju.

Očevid na mjestu nesreće je obavila državna odvjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Kutini, po čijem nalogu su mrtva tijela prevezena u sisačku bolnicu gdje će se obaviti obdukcija.  (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene