Ilustracija (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL)

84-godišnja žena smrtno je stradala u požaru kuće.


U četvrtak oko 9 sati došlo je do požara na starijoj kući u mjestu Marčani, u kojoj je sama živjela 84-godišnja vlasnica, priopćila je bjelovarsko-bilogorska policija.

Vezani članci Katedrala Notre Dame nakon požara (Foto: AFP)1 - 1 Istražitelji otkrili što bi mogao biti uzrok požara katedrale Notre-Dame Požar na kući na Kozari putu u zagrebu (Foto: Arhiva/Davorin Visnjic/PIXSELL) Optužen muškarac koji je zapalio kuću na Kozari putu u kojoj su mu nastradali roditelji

Izvijestili su da je do požara došlo uslijed zagrijavanja limene dimovodne cijevi spojene na peć na drva i kroz zid provedene izvan kuće. Na mjestu gdje se ta cijev dodiruje s drvenom gredom došlo je do zapaljenja grede, odakle se vatra proširila na dio krova kuće i na kuhinju i hodnik koji su u potpunosti izgorjeli.

Utvrđeno je da je vlasnica bila teže pokretna osoba te je uslijed požara najvjerojatnije došlo do zapaljenja odjeće u koju je bila odjevena. Ona je uspjela izaći iz kuće, ali je pala neposredno ispred ulaznih vrata, gdje je odjeća u potpunosti izgorjela te je žena preminula na mjestu događaja.

Tijelo stradale prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar, gdje će se u petak obaviti obdukcija.