Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Zadru na ponovnom je suđenju donio nepravomoćnu odluku po kojem je Elvis Šopić osuđen na 15 godina zatvora.


Županijski sud je Šopiću odredio maksimalnu moguću kaznu s obzirom na prekvalifikaciju optužnice nakon što je prije godinu dana zadarski sud Šopića osudio na 30 godina, a ta presuda je ukinuta od strane Vrhovnog suda.

Vezani članci Prazna učionica Profesorici u bocu s vodom ulili dezinficijens za ruke: "Slijedi najstroža kazna, to nije bezazleno" Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 3 Policija se oglasila o nevjerojatnim prizorima iz Zadra: Zbog propusta prijavljen klub, direktor kluba i voditelj okupljanja

>> Zadar: Podmuklom ubojici taksista 30 godina zatvora

>> Šopiću ukinuta presuda za ubojstvo zadarskog taksista

Po izmijenjenoj optužnici Šopića se teretilo da je Ćustića usmrtio na krajnje podmukao način iz koristoljublja i radi počinjenja i prikrivanja drugog kaznenog djela te da je time počinio kazneno djelo protiv života i tijela teškim ubojstvom. Provotno je Šopić osuđen zbog kaznenog djela teškog ubojstva na osobito podmukao način i sudski postupak je ponovljen.

Obitelj nezadovoljna presudom

Obitelj ubijenog Ćustića šokirana je novom sudačkom odlukom. 'Ovo je kriminalno. Mi noćima ne možemo spavati, imamo noćne more radi svega što se dogodilo, a sada će on izaći iz zatvora za 15 godina', rekla nam je Marijana Vrkić, sestra ubijenog Igora. Njihov otac Pilip Ćustić samo je kratko komentirao: 'Tužna, žalosna, skandalozna odluka'.

Zanimljivo je kako su se oba suđenja, radi činjenice da Šopić nema nikakva primanja ni imovine, vodila na trošak poreznih obveznika.

Šopić je 29. siječnja 2008. navečer u blizini benkovačkoga sela Korlata sa suvozačkog mjesta ubio taksista hicem u glavu iz skraćene lovačke puške, nakon čega je, kako bi prikrio zločin, zapalio automobil zajedno s truplom.